Wolfgang Hackel

over AirWolfi

Onze senior van PowderGuides komt uit Oostenrijk. Hij is al meer dan vijfentwintig jaar gediplomeerd berg- en skigids en nog steeds gebrand om zijn gasten tot in perfectie te leren skiën. Wolfgang woont in Kaprun, vlakbij Oostenrijks hoogste top de Grossglockner. Gedurende de lange winter is hij het liefste als berggids op zijn perfect geslepen ski's onderweg.

Hij is de vroegere opleider van het NKBV alpienkader waar hij een decennium lang instructeurs heeft opgeleid.
Tot op de dag van vandaag is hij verantwoordelijk voor een breed scala aan skiopleidingen. Van lawinekundecursussen van Snowsafetycenter tot de beroepsopleiding voor skileraar in Duitsland en Oostenrijk.

In de voorbijgaande jaren maakte hij zowel met vrienden als beroepsmatig een aantal technisch moeilijke skiafdalingen in de Dachstein, Chamonix, de Dolomieten en natuurlijk op zijn eigen huisberg 'de Pallavicini Rinne op de Glockner'. Wolfgang en Martijn kennen elkaar al meer dan achttien jaar en hebben samen ook in de zomer in de Dolomieten mooie rotsbeklimmingen gemaakt zoals in de Noordwand van de Westliche Zinne en de Pilastropijler op de Tofana die Rosès. Tijdens zijn vroegere periode dat hij bij defensie werkte volbracht hij de prestigieuze Patrouille des Glaciers.

Wolfgang is een bron van ervaring en een ijverige en zeer gestructureerde gids die fan is van checklists. Veel cursisten kunnen dat waarderen, dit biedt hen houvast tijdens de gecompliceerde lawinekunde of bij de benadering van het ski extrême.

In zijn vrije tijd vliegt 'Airwolfi' helikopter. Hij spreekt Nederlands en Engels en is 'de' gebiedskenner van de juweeltjes uit de Oostalpen.

Wolfgang is atleet bij Scott