Over ons

share our passion

Onze kennis & ervaring

In 2005 werd Martijn Schell Ski- & Bergsport opgericht door de Nederlandse berggids Martijn Schell. Door zijn unieke en persoonlijke benadering zorgde hij voor zijn gasten op onovertroffen wijze en groeide in de afgelopen jaren uit tot een begrip in Nederland. In 2012 is de Association PowderGuides opgericht door Martijn Schell en François Lombard voor het alsmaar groeiende winterprogramma. Eenzelfde reisorganisatie als Martijn Schell Ski- & Bergsport alleen met meer veerkracht en gericht op de toekomst.

PowderGuides bestaat uit een vast team van acht gediplomeerde berggidsen die allemaal permanent in de bergen leven. Alleen al daarom heeft onze equipe een berg aan ervaring. Niet alleen brengen zij je met veel enthousiasme de basis van het freeriden of toerskiën bij of helpen je verder met de verfijning van uw eigen kunnen, maar zijn ze ook als opleider betrokken bij de beroepsopleidingen. Zo is onze equipe altijd op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Je vindt meer informatie over Martijn en François als gediplomeerd berggids op www.martijnschell.com en www.francoislombard.com

Equipe

Alle gidsen in ons team dragen het UIAGM logo. (Union Internationale des Associations de Guides de Montagne). Dit is de hoogst haalbare professionele status en de enige, wereldwijde erkenning om in het hooggebergte freeriders en bergsporters te begeleiden.

PowderGuides staat geregistreerd en is als organisatie verzekerd bij het Syndicat National des Guides Montagne (SNGM), erkend bij het ministerie van Sport in Gap (FR) en het APRIAM. Alle berggidsen zijn onafhankelijk aangesloten bij een nationale vereniging van berggidsen en zijn aansprakelijk verzekerd.

De gidsen zijn alle multi-talig (Frans/Duits/Engels) maar bij vragen over je reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kun je altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

Hoge kwaliteit door vakmanschap

Natuurlijk, freeride gaat vandaag de dag gemakkelijker en sneller en hierdoor is de bergwereld een stukje toegankelijker geworden, maar nog steeds staat elke unieke belevenis op zich bij ons hoog in het vaandel. Dat doen we bijvoorbeeld om uitsluitend met kleine groepen de bergen in te gaan. Zo doen we geen concessies, ook niet in technisch eenvoudiger terrein en is hier de maximale groepsgrootte slechts zes personen per berggids. In ruig, geëxponeerd alpien terrein is dit slechts vier of nog kleiner. Zo blijft de veiligheid gewaarborgd en krijg je meer persoonlijke ruimte en aandacht.

Al onze programma's zijn huisgemaakt. En omdat we ons constant in het terrein begeven, zijn we in staat een reis tot in de perfectie te verbeteren.

Save our Planet

Net zoals jij zijn wij gek op reizen door de bergen, want het skiën en klimmen in de bergen vervaagt je grens, vergroot je blik en zorgt voor de meest bijzondere belevenissen. Maar het freeriden of reizen door de ongerepte bergmassieven belast de natuur waar wij zo graag komen natuurlijk ook en daarom leggen wij ons ten doel om deze negatieve effecten te minimaliseren. PowderGuides doet haar best om bewust keuzes te maken hoe het beste de bergen in te trekken. Als voorbeeld proberen we de extreem belastende skigebieden met veel geprepareerde pistes te mijden. We wijzen onze deelnemers op de kwetsbaarheid van de unieke flora en fauna en skiën in kleine groepen.

De echte kracht van PowderGuides om verantwoord te freeriden is het gebruik maken van onze skills. De berggidsen van PowderGuides hebben een heel goede neus ontwikkeld om goede sneeuw te vinden in het terrein waar zij zich op dat moment bevinden zonder al te gemakzuchtig elke keer achter de dikste dump van de Alpen te rijden. Stukjes lopen om de bergen beter te beleven en meer te kunnen genieten van het moment van de dag, 'de afdaling' hoort daar ook bij. Wie beseft dat het niet alleen draait om het aantal kilometers geprepareerde pistes, massa's liften of bergen kunstsneeuw zal ongeprepareerd terrein winnen. PowderGuides helpt projecten die de mensen, flora en fauna in de kwetsbare bergwereld beschermen.

Meet our friends and
sponsors