Arthur Dauban

over arthur

De ski- en bergsportvakanties werden gedurende zijn jeugd altijd in de Hautes Alpes besteed. Als jonge telg leerde hij spelenderwijs de bergen trotseren tijdens bergtochten en skiede hij vaker de mooie lijntjes tussen de pistes dan dat hij er netjes op bleef.
Op zijn achttiende trok Arthur zijn stoute schoenen aan en koos er na de middelbare school voor om zijn leven niet verder in Aix-en-Provence achter een schoolbank, maar in de bergen voort te zetten. Hij was vastberaden om berggids te worden.
Arthur begon direct aan de opleiding tot international mountainleader (accompagnateur de moyenne montagne) en rolde gelijkertijd ambitieus de vooropleiding tot UIAGM berggids binnen waar hij onder andere werd opgeleid door het idool van vele jonge alpinisten en freeriders; François Lombard.

Na een periode van drie jaar als gids in opleiding en zijn stage voor een deel bij PowderGuides gelopen te hebben, heeft hij sinds de zomer van 2015 met trots zijn diploma in zijn broekzak gestoken.
Een kinderdroom is daarmee uitgekomen en zoals Arthur zelf zegt: "dit is hoe ik wil leven en wie ik nu ben. Een avonturier met een leven in de bergen. Als gediplomeerd berggids mag ik nu samen met andere liefhebbers, die meestal ver weg van de bergen wonen, tijdens hun spaarzame vrije tijd dit geweldige speelveld gaan verkennen. Met PowderGuides op de ski's, klimmend of dalend in de Zuidalpen of ver daarbuiten". Zijn passie en gedrevenheid heeft hem tot een solide en professionele freerider gemaakt. Aanstekelijk voor de nieuwe generatie waar we veel van kunnen opsteken en bovenal plezier mee kunnen beleven.

Arthur, geboren in 1989 is de jongste berggids in het team van PowderGuides. Als aanstormend talent zat hij in het nationale jeugdteam voor franse alpinisten en staat ofwel fulltime op de brede latten of heeft een stel ijsbijlen in de hand. Dat hij direct na zijn gidsenopleiding met zijn surfplank en klimschoenen de wijde wereld introk, geeft aan dat Arthur een echte levensgenieter is.