Clement Mounier

over clément

"Touché a la naissance par la grâce céleste".
Met deze woorden zouden Franse collega's Clément het beste willen omschrijven. Een geboren talent, een voortreffelijk polyvalent in de sport, maar al die superlatieven zeggen ons nuchtere Hollanders of Belgen niet zoveel.
Maar wie is Clément eigenlijk?

Geboren in Lyon in 1981 en opgegroeid in een familie gepassioneerd voor de bergen. Klimmen, alpinisme en skiën zijn hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader nam hem samen met zijn oudere broer Mathieu al vanaf jonge leeftijd mee naar de grote toppen van de Ecrins. Met de voor zijn tiende verjaardag gekregen pickel beklom hij die zomer de Barre des Ecrins en op zijn dertiende traverseerde hij al de Pic de la Meije hoog boven la Grave. Dat Clément op zijn vijftiende met zijn vader de Nose en Salathe op de El Capitan in Yosemite beklom kan niet anders betekenen dat Clément een uniek talent is.

Sinds 2005 woont Clément in Briançon waar hij begon als gediplomeerd skileraar. Met zijn prachtige skistijl en gesprongen salto's zou je denken dat hij ook regelmatig op een rodéo stier zou zitten bij Buffelo Bill. Hij werkt net zoals Babar en Pierre als opleider om talenten voor te bereiden op het vak van berggids.
Als pro-rider bij Salomon wordt hij nog weleens voor speciale events ingezet waar hij met glans van de buis spat.
Het leuke aan Clément is dat hij vooral heel gezellig is en niet naast zijn schoenen loopt. Huttentochten door de Queyras of een beginnerscursus off-piste zijn meer dan goed aan hem besteedt en met drie kleine kinderen en een leuke Ierse vrouw thuis vooral internationaal georiënteerd.

Clément is een begaafde kerel met een bezetenheid voor sport. Niet alleen klimmen en freeriden op hoog niveau, maar ook lekker gek doen op een skateboard door de straten van Briançon of surfen op zee.

Clément is atleet bij Salomon