Pierre Muller

over pierre

Als hij niet als berggids in de bergen is dan is hij operationeel in de lucht als bergredder of bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis van Briançon. Pierre, een montagnard pur sang die vele missies heeft volbracht om andere bergsporters te hulp te schieten in de afgelopen jaren als trauma-arts.
Als gids en alpinist is hij op alle continenten actief en heeft hij vele avonturiers tijdens expedities mogen begeleiden. Niet alleen in centraal Azië, maar ook naar de poolgebieden met hun onbekende bergketens. Pierre nam o.a. deel aan een Franse expeditie die een nog witte vlek op planeet aarde exploreerde in de Cordillèra Darwin en ondersteunde een expeditie van jonge Britse officieren in Kirgizië waar ze een eerstbeklimming volbrachten.

In zijn vrije tijd is hij dikwijls op pad met bevriende alpinisten en beklom hij onder andere de beruchte Eiger noordwand en Matterhorn noordwand in de winter. Hij reisde af naar de Sahara, Yosemite, Karakoram en Madagascar voor prachtige rotsbeklimmingen.

Zijn dubbele competentie staat niet alleen garant voor meer veiligheid tijdens een expeditie, maar brengt hem ook op unieke plekken in de Alpen of de Himalaya waar hij deel van de Franse berggidsen opleiding mag verzorgen. Tijdens een aantal freeride competities was hij betrokken als team-arts.
Pierre is iemand die duidelijk niet stil kan zitten. Hij kletst graag en zorgt voor een boel gezelligheid in de groep. Niet alleen klimmen en skiën is zijn passie, ook als hij op vakantie is zeilt hij op de oceaan en duikt naar diepzeeriffen.

Hij is gepassioneerd historicus en spreekt vloeiend Engels, Duits, Spaans, Russisch kortom een boeiend, nieuwsgierig en bovenal ervaren gids in ons team.

Pierre is atleet bij Salomon