Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

Tour de Mont Thabor

Toerskien over de brug tussen de Noord- en de Zuidalpen

Powder Guides

Periode


Week 10 02 March - 08 March 2024
Compleet

Specificaties

Prijs:
€1120,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 6 jours et tous ses frais / 6 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement en demi-pension 6 nuits / 6 dagen accommodatie op basis van half pension
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. transport
. les remontées mécaniques / skiliftkaartje €40,- voor Motngenèvre
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 5 à 6 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

De Cerces vormen de brug tussen de Noord- en de Zuidalpen. Door haar ligging is het massief sneeuwzeker, maar blijft de Mont Thabor in de Cerces meer beschut voor langdurig slecht weer. Bovendien zijn de bergen minder steil en hoog dan de massieven van de Vanoise of Ecrins om haar heen en daarmee is de kans groter om skitoeren te kunnen maken.

Het terrein is er niet minder om. Gezellige berghutten, rustige beboste valleien ver buiten de massale wintersportindustrie en geweldig uitzicht op de hoogste toppen van de Franse Alpen.

We beginnen de zes-daagse reis met een dag acclimatiseren. Dat doen we om off-piste te gaan skiën in het rustige skigebied van Monte di Luna op de Frans-Italiaanse grens. We skiën prachtige en glooiende off-piste hellingen en lopen vanuit het skigebied ook een uurtje naar de Cime de la Plane. Vanaf deze top hebben we goed uitzicht op de bergen van de Cerces. Op maandag vertrekken we dan vanuit de vallei van de Clarée, niet ver van Mont Genèvre, en laten de auto’s voor een week staan in Névache. We klimmen door de weelderige vallei naar de montagne de Cristol voor een geweldige afdaling naar de refuge Buffère. De volgende dag maken we de tocht naar de refuge de Chardonnet, één vallei oostwaarts. Op woensdag maken we een langere tocht naar de refuge Drayères achterlangs via het lac de la Ponsonnière om op donderdag de wat technische tocht te maken naar de refuge Mont Thabor. We maken ons tenslotte op voor de slotdag met de prachtige beklimming van de 3100 meter hoge Mont Thabor met de chapelle Notre Dame des sept douleurs op haar top. De afdaling terug door de vallée Etroite geldt als een van de fraaiste in de omgeving. Nergens heftig, maar lang dus puur genieten.
Om terug te keren in Névache klimmen we rond het middaguur nog over col du Vallon, een passage waar dikwijls wolven worden waargenomen, om vervolgens af te dalen naar het schilderachtige bergdorp. In de middag arriveren we bij onze auto’s terug waar de zesdaagse huttentocht wordt afgesloten.

De tour de Mont Thabor in de Cerces is fysiek en technisch vergelijkbaar met de vernieuwde toerskitocht door de Queyras en daarmee de lichtste uit het programma van PowderGuides. Met dagetappes tot maximaal 1200 hoogtemeters nemen we de tijd om van hut naar hut te trekken. De hellingen bieden mooie afwisselende afdalingen en enkele hutten prettig comfort van douche en haardvuur.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.