Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

Helvetica

6 dagen freeriden in Graubünden

Powder Guides

Periode


Week 05 27 January - 02 February 2024
Compleet

Specificaties

Prijs:
€1550,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 6 jours et tous ses frais / 6 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement 6 nuits avec petit-déjeuner / 6 dagen accommodatie op basis van logies en ontbijt
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. transport
. diner
. les remontées mécaniques / skiliftkaartjes, €50,- à €80,- per dagkaart
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 5 à 6 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Een van de meest diverse en sneeuwzekere off-piste regio's van de Oostalpen waarbij we gebruik maken van een strak georganiseerd net aan kabelbanen en de bus. We combineren de valleien van Lenzerheide, Arosa en Davos zonder dat we gebruik maken van de auto. Hier in het oosten van Zwitserland zullen we daarbij zoveel mogelijk diverse off-piste aaneenrijgen. En meer dan vijfduizend meter per dag aan off-piste is geen uitzondering. We overnachten in sfeervolle berghutten en een mooi hotel. Dit is een reis die we in de afgelopen 15 jaar zo af en toe hebben aangepast. Geperfectioneerd zullen we maar zeggen. Dit is echt iets voor de fijnproever!

De tocht gaat van start in Lenzerheide waar we elkaar op zaterdagavond zullen treffen. We zullen hier comfortabel de eerste vier nachten verblijven. Op zondag en maandag verkennen we het prachtige terrein, met talloze opties tussen de pistes. Relaxed om de benen op de eerste ochtend op te warmen. Ook bieden de Parpaner Rothorn en Schwarzhorn puur genieten in de middag. Dinsdag kunnen we naar het vlakbij gelegen Savognin of Bergün. Een onbekend klein skigebied, maar bij ons alles behalve onbemind. Op woensdagochtend nemen we dan de bus naar Davos met voor twee nachten wat extra bagage, zoals pyjama en tandenborstel, in de rugzak. Vanavond overnachten we in een hut op de bergalm en donderdag skiën we vanaf de Weissfluhgipfel naar Heimeli. Verstilt gelegen boven het gehuchtje Dörfli, lang geleden gesticht door de Walliser. Maar zover is het nog niet! Als de bus op woensdag om stipt vijf over half tien in Davos zal arriveren gaan we de hele dag freeriden in Davos en op donderdag dus ook. Opties te over in dit enorme gebied. Zo kunnen we van de Jacobshorn naar de boerderij in Teufi, bekend om de overheerlijke taartjes en Rösti met Spreck und Ei voor een lunch. Of naar het ongepreparreerde skigebied Pischahorn. De noordhellingen van de Zeniflue of Weissfluh zijn eveneens geweldig. En als de pistedienst aan het einde van de middag de pistes sluit dalen wij nog af naar de berghut voor een glas bier en een overheerlijke kaasfondue.

Op vrijdag zetten we onze tocht per ski voort van Heimeli naar Langwies en Arosa om verder te kunnen skiën naar Tschiertschen. We kopen alleen twee top-tickets, maar maken vandaag wel drie lange off-piste runs door prachtig bebost terrein. Even na het middaguur maken we onze laatste bochten richting Churwalden. Het dorp waar we onze auto hebben achtergelaten. We vieren onze fantastische week met een goede lunch en kunnen in de namiddag al een stukje huiswaarts.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.