Actueel nieuws

Powder Roadtrip

Wolfgang trapte zijn roadtrip af met als basiskamp Landeck. De Piemonte zette zich ondertussen schrap voor wat komen ging. Legendarische hoeveelheden sneeuw tot wel twee meter in 36 uur. Resultaat, lawine gevaar 5 met gesloten gebieden. Maar al die stuwing in Italië zorgde voor Föhn in Oostenrijk. Zelfs op de hoge gletsjers van het Pitzal veranderde de fijne poeder binnen een dag in zware sneeuw. Daarom besloten ze snel naar Karintië te rijden voor de afsluitende vier dagen. Een goede zet met Mallnitz, Heiligenblut en de Mölltalergletjser. Want hier wel geopende skigebieden, meer dan voldoende verse sneeuw en alle rust en ruimte. Wolfi was blij met de glimlach op ieders gezicht.

Ondertussen wordt er in de Ecrins door enkele powderguides ook ijs geklommen. Pitch Sorbet! Ook een echte wintersport! En, de liften draaien in Sestriere inmiddels weer. Yehh, week 3, here we come!

Piemonte Skidream

Twee dagen voor de jaarwisseling ontmoette Julien de zes liefhebbers in Cuneo. De vier dames en twee heren hadden er wel zin en vanuit deze stad hadden ze een goede uitvalsbasis voor een aantal skigebiedjes ten zuiden van de Monte Viso. Opgewarmd werd in Limone, hemelsbreed zo'n 50 km van de Middellandse zee. De dag erna op naar Bersezio en hier vonden ze nog geweldige sneeuw tussen de lariksbomen. Best verrassend want het had al een week niet meer gesneeuwd.
Op de derde dag werd het kleine Prali aangedaan en stond Pierluigi in zijn agriturismo garant voor een buitengewoon gezellige avond met heerlijk Piemontaans eten. Inmiddels was er een orkaan van kracht in Frankrijk met gesloten skigebieden. Ook in de Piemonte veel wind, een hoge sneeuwgrens en slecht zicht. De laatste drie dagen in Via Lattea waren dan ook niet makkelijk, maar genoten... dat zeker wel!

HAPPY NEW YEAR

En daar gaan we, al glijdend 2018 in. Met al die sneeuw kijken we met plezier uit naar al die fantastische winterreizen samen met jou!

Julien vanuit de Piemonte, Wolfgang vanaf de Kitschsteinhorn, Clément, Arthur, Damien, Martijn en Saskia vanuit de Hautes-Alpes, Maxence vanaf de zonnige rotsen in de Provence, Pierre vanuit Cape Town en Babar vanuit Queens Maud Land op Antarctica wensen je een gezond en liefdevol 2018 boordenvol prachtig winterse avonturen.

"Nos meilleurs souhaits pour la nouvelle année a tous!"