Alpinisme C2/C3

Rots, sneeuw en ijs tijdens een gevarieerde gevorderden cursus

Periode


Week 27 03 July - 08 July 2022
Beschikbaar

Specificaties

Prijs:
€1050,-

Inclusief:

. 6 dagen berggids
. 5 dagen halfpension in twee verschillende berghutten
. touwen
. organisatiekosten

Exclusief:
. persoonlijk materiaal
. lunch, drankjes en half pension in het dorp

Groepsgrootte:

. 4 deelnemers per gids
Bij 3 deelnemers komt er een toeslag van 230 euro per deelnemer bij

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Solide en zelfstandig alpiene tochten maken. Onder begeleiding van de locale berggids, dynamisch als klein groepje onderweg. Waar kan dat beter dan in het ruige en complexe alpiene terrein van de Ecrins. Je klimt in derde graads terrein op je bergschoenen, bedwingt een ijswand en je leert tijdens deze gevorderden cursus het initiatief in eigen hand te nemen. We oefenen ook opnieuw met het redden van iemand uit een gletsjerspleet, je traint in het zekeren in rots, sneeuw en ijs. En je beweegt je in het terrein waar menig alpinist in wording van droomt; steile, markante Alpentoppen.

Natuurlijk brengen we de theorie ook over in de praktijk. Heb ik het klimgidsje goed geïnterpreteerd? Vind ik de juiste weg voor het krieken van de dag met mijn hoofdlampje op? Kan ik straks na deze cursus goed navigeren met kaart en kompas?

Op zondagochtend treffen we elkaar in de dorpskern la Berarde. Na de kennismaking gaan we dan rond 11h00 bezakt op pad naar de refuge de la Pilatte. Onze uitvalsbasis op 2577 meter hoogte voor de eerste helft van de week. In de namiddag zullen we in het terrein rond om de hut wat oefeningen doen.
Op maandag gaan we vroeg uit de veren en beklimmen de Pointe de la Pilatte via de steile gletsjer. Een ijswand en het besneeuwde topgraat leidt naar de top. Tijdens de afdaling zullen we de gletsjerspleet redding nog eens oefenen die je al eerder hebt getraind tijdens je voorgaande cursus.
De dag erna beklimmen we de Mont Gioberney , met schitterend uitzicht op de dichtbij gelegen La Meije en barre de Ecrins, maar ook op de Mont Ventoux die 100 km verderop ligt. we dalen af via de glacier du Says en verder via het dal naar la Benarde waar je naar keuze kunt overnachten in je tentje op de camping of een nacht verblijft in een hotelletje in het dorp. Het deel sneeuw en ijs van deze cursus zit er op en toosten tijdens een gezellige avond op een terras.

Op de vierde dag wandelen we in de ochtend naar de refuge de Soreiller. De hut schurkt tegen de beroemde Aiguille de Dibona aan die we op donderdag via de noordgraat zullen beklimmen, maar eerst gaan we in de middag een multi-pitch route tot 5A op boorhaken klimmen vlak boven de hut. Deze extreem spitse granietpunt spreekt tot de verbeelding als je op het terras van de hut staat. Je kunt je maar nauwelijks voorstellen dat je hier op kunt staan.
Vrijdag tenslotte beklimmen we de prachtige Aiguille centrale du Soreiller. Wat een plezier om in dit mooie derde graads graniet te kunnen klimmen. In de middag dalen we nog af, terug naar la Berarde waar we de zesdaagse cursus zullen afsluiten.

Wanneer kun je mee?
Na je C2 of de basiscursus alpinisme met daarnaast enige weken zelfstandige ervaring in het maken van eenvoudige alpiene beklimmingen ben je toe om de uiteindelijke stap te zetten naar een gedegen zelfstandig alpinist. Je wordt klaargestoomd om zelfstandig en veilig tochten te maken in alpiene rots, sneeuw en ijs tijdens een veelzijdige perfectionisme cursus.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.