Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

Dolomieten klimmen

Rotsklimmen in lange routes op eigen zekeringen

Powder Guides

Periode


Week 34 17 August - 23 August 2024
Beschikbaar

Specificaties

Prijs:
€820,-

Inclusief:

. 6 dagen berggids
. organisatiekosten

Exclusief:

. eten en drankjes
. overnachting op camping, circa 20 euro per persoon
. lokaal transport

Groepsgrootte:

. 4 deelnemers per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

De Dolomieten vormen bij uitstek het gebied om je klimervaring verder te kunnen ontwikkelen. Bijna nergens in Europa zijn de Alpiene rotswanden zo gemakkelijk te bereiken. Ook zijn de routes hier nog niet met boorhaken uitgerust. De steile kalkwanden die als kathedralen boven de groene, vrolijke dalen uittorenen blijven fascineren.

In dit uitdagende terrein begeleidt Martijn een cursus voor de sportklimmer/alpinist die na een zesdaagse training zelfstandig met eigen zekeringen op pad kan gaan.
Routezoeken, tochtenplanning, veilige standplaatsen bouwen, rotshaken, camalots, nuts kundig kunnen leggen en ook het goed leren inschatten wat er binnen het bereik van het eigen kunnen ligt komt aan bod.

Voor deze cursus is het van belang dat je klimniveau minimaal 5A is, ondanks dat we ons tijdens deze cursus richten op routes in de vierde en vijfde graad. Bij goed af te zekeren routes of al ingerichte routes met boorhaken kunnen we op een moeilijker niveau routes uitkiezen.
Het is een pré als je al een alpiene basiscursus hebt gevolgd, maar niet verplicht.

Je bent met een kleine groep op pad. Daardoor kun je meer flexibiliteit van de gids verwachten. De goede pasta’s gaan er na een dag in deze verticale wereld prima in. Martijn heeft zich inmiddels met meer dan 150 beklimmingen in de Dolomieten gespecialiseerd als gids in dit uitdagende terrein.

De camping bij Cortina d'Ampezzo is de uitvalsbasis voor de Falzarego en Cinque Torri, Drei Zinnen en het Tofanamassief.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.