Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

Freeride Cursus

Leren off-piste skiën in alle soorten sneeuw.

Powder Guides

Periode


Week 02 07 January - 13 January 2024
Geannuleerd
Week 05 28 January - 03 February 2024
Geannuleerd
Week 12 17 March - 23 March 2024
Geannuleerd

Specificaties

Prijs:
€1150,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 5 jours et tous ses frais / 5 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement en demi-pension 6 nuits / 6 dagen accommodatie op basis van half pension
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. prêt du baudrier pour la journée sur le glacier / huur gletsjergordel
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. transport
. les remontées mécaniques / skiliftkaartjes, €35,- à €70,- per dagkaart
. déjeuner / lunch
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 5 à 6 personnes par guide / 5 tot 6 personen per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Freeride buiten de piste! Afwisselend snelle lange en wendbare korte bochten door de geruisloze sneeuw. Tijdens deze cursus leer je technisch beter te freeriden. Intensieve skitechniek en training met lawinepieps komen de eerste dagen aan bod. We skiën elke dag in een ander, mooi en rustig gebied van de Écrins of de Queyras. Hier hebben we alle vrijheid en de rust om ons te concentreren op het skiën! We oefenen in verschillende sneeuwsoorten, want niet elke dag in de winter heeft de off-piste skiër de lichtste poedersneeuw voor het uitkiezen. Soms ligt er een stuk lastige korstsneeuw of verspoord terrein op je pad. Bredere ski's helpen u een handje om deze sneeuw te trotseren. Af en toe duiken we de piste weer op om te werken aan de basishouding die essentieel is voor een stabiele skitechniek of trainen in de buckels.

We zullen tijdens deze freeridecursus, naast zo af en toe een korte bootback ook wat aandacht gaan besteden aan het het lopen op de stijgvellen. Dat doen we vanuit een skigebied. Het afwisselende landschap zorgt voor een variëteit aan mogelijkheden voor een korte toer. Ontspannen en degelijk opgebouwd leert u een aantal technieken van het toerskiën. Spooraanleg, kickturn, tochtenplanning, terreininschatting en beoordeling van gevaren komen daarbij aan bod.
Vooral de kleine skistations bieden alle rust en ruimte voor de oefeningen. Er heerst in de gebieden van de Hautes Alpes veel minder poederstress dan in de populaire gebieden zoals bijvoorbeeld Sankt Anton, Ischgl, Sölden of Verbier. En we zijn altijd met kleine groepjes onderweg. Twee plezierige pluspunten!

Dit is een ideale cursus voor freeriders die hun techniek willen verbeteren in alle soorten sneeuw maar is tevens ook geschikt voor zeer ervaren pisteskiërs die op alle pistes parallel en op tempo kunnen afdalen.
De freeridecursus is een opbouwcursus waarbij je met reeds eerder opgedane ervaring bij een beginnerscursus off-piste direct kunt instromen.

De cursus begeeft zich in de skigebieden van de Queyras & Ecrins in de Hautes Alpes. We zullen hoofdzakelijk kleine skigebieden opzoeken met nog veel rust en ruimte. Deze skigebieden zoals, Saint Véran of Abriès hebben doorgaans niet meer dan 10 pistes. Ook gaan we naar een groot skigebied zoals Mont Genèvre of Vars-Risoul waar we afwisselend techniek trainen op de vele pistes en een lange off-piste afdaling doen terug naar het skigebied.
Elke dag zullen we off-piste gaan en dat gedurende de week intensiveren. Ook hoort daar al een hike vanuit een skigebied bij om de rust en verlatenheid van het freeriden te ervaren. Het afwisselende landschap zorgt voor een variëteit aan mogelijkheden voor een tour. We zullen dan ook een dag tijdens deze cursus een paar uur gaan oefenen met het lopen op de stijgvellen onder de ski's. Uiteraard zal deze tocht leiden naar een mooie top met aan onze voeten een prachtige off-piste helling. Naast de praktische lessen vertellen we ook graag over de theorie zoals de basis van de lawinekunde en hoe we de sneeuwsoorten kunnen herkennen. Kortom een complete techniekcursus met het doel om in de toekomst te kunnen genieten van al die mooie poedersneeuw.

Tijdens de freeride techniekcursus verblijven we in Chalet Alpelune in Puy st Vincent met uitzondering van de schoolvakantie periodes. Dan overnachten we in chambres d'hôtes Pierre d'Oran in l’Argentiere. Alpelune is een luxe chalet met sauna en jacuzzi en de drankjes zijn inclusief.

Deze Freeride cursus is tevens een geschikte techniektraining voor als je de SnowSafety cursussen wilt gaan volgen.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.