Senja Ski & Hike

Toerskiën op Kvaløya & Senja island

Periode


Week 12 18 March - 26 March 2023
Compleet

Specificaties

Prijs:
€2490,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 7 jours et tous ses frais / 7 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement 8 nuits avec petit-déjeuner / 8 dagen accommodatie op basis van logies en ontbijt
. déplacements en minibus depuis le point de RDV / vervoer per minibus gedurende de hele reis
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. billet d'avion à Tromsø / vlucht circa €400,-
. les boissons, repas et déjeuner / diner, lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 5 à 6 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

De grillig besneeuwde toppen in het hoge noorden tekenen zich scherp af boven de donkere Noorse zee. Senja, een eiland met een ruig kustgebergte ten noorden van de Poolcirkel gaan we verkennen met de toerski's. Hier trekken we langs een van de meest adembenemende kusten van de Europa. De ervaring om op deze prachtige bergen te skiën vlak boven zee is een unieke belevenis.
Het avondlicht in het gematigde arctische gebied is betoverend en omdat we nog voor half april naar Kvaløya en Senja zullen afreizen kunnen we het magische noorderlicht prima aanschouwen. En er is bijna geen betere plek in Noorwegen waar dat beter kan dan aan de westkust van dit eiland.

Op Senja & Kvaløya is het er net wat kouder dan de landschappelijk vergelijkbare Lofoten waardoor het er meer sneeuwzeker is. De beide eilanden
liggen ten noorden van de Lofoten en ten westen van Lyngen. Het is hier rustig en het overweldigende terrein biedt een ongelooflijk potentieel aan toerski-opties. Van glooiend terrein tot zeer steile couloirs.

We ontmoeten elkaar, na een vlucht uit Amsterdam of elders, in Tromsø op zaterdagmiddag. Met twee auto's of een comfortabele minibus rijden we een stukje richting het westen om twee nachten in een Lodge op het eiland Kvaløya te verblijven. Hier gaan we inskiën op een van de vele toppen aan de kust. Het terrein is iets vriendelijker van aard dan dat we aantreffen aan de westkust van Senja. Ons doel voor de rest van de zeven-daagse roadtrip.
Na de tweede toerskidag nemen we de ferry van Brensholmen naar Botnhamn en rijden nog in een goed uur naar een privé huisje waar we van maandag tot zaterdag zullen genieten van echte authentieke Noorse sfeer. Bij het huisje kunnen we gebruik maken van een sauna en prima restaurant. Niet alleen serveren ze er verse kabeljauw, maar ook bijvoorbeeld rendiervlees.
De skitochten die we hier gaan maken passen we aan op eigen kunnen, sneeuw- en weersomstandigheden en naar de wens vanuit de groep. Zo kunnen we bijvoorbeeld een top beklimmen via een gemakkelijke en overzichtelijke helling of juist een keer kiezen voor steil en uitdagend afdaalterrein via een couloir." We maken gebruik van onze auto om naar de plek te rijden waar we willen gaan skiën. Zo zien we ook veel van het landschap wat echt niet wil vervelen. Half maart is er al meer dan 11 uur daglicht en kunnen we genieten van de lange dagen. Maar bij heldere avonden is de kans ook groot om het bijzondere noorderlicht te aanschouwen. Op zaterdag, na een skitocht in de ochtend, rijden we via het vaste land terug naar Tromsø waar we in het levendige stadje onze laatste nacht doorbrengen alvorens op zondag de vlucht terug te nemen.

Elke dag maken we gebruik van de stijgvellen onder de ski's, maar een enkele passage ook te voet met de ski's op de rugzak. Uiteraard ligt de nadruk op beide eilenden op het toerskiën. De afdaling richting het water is natuurlijk meer dan een beloning. Zeker op convexe hellingen krijgen we het gevoel zo de zee in te skiën. Het voordeel is dat we direct vanaf zeeniveau kunnen skiën en dus ook geen last hebben van de hoogte.
Ondanks dat het gebergte niet veel hoger is dan 1500 meter kunnen we grootse tochten maken. En dat met uitzicht op de wateren van het hoge Noorden. Dit is een reis waarbij we toerskitochten maken van 700 tot maximaal 1100 hoogtemeters.

Covid-veilig op reis met PowderGuides? Kijk voor een toelichting bij FAQ.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.