HR de Mercantour

Ruige toppen aan de Côte d’Azur

Periode


Week 10 02 March - 08 March 2019
Beschikbaar

Specificaties

Prijs:
€970,-

Inclusief:
. 6 dagen berggids
. 6 dagen halfpension in berghutten en gîtes
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:
. skiliftkaartje voor de eerste dag, circa €25,-
. lunch en drankjes
. taxi van St. Martin de Vesubie naar Isola2000, circa € 30,-
. taxi retour naar Nice, circa € 30,-

Groepsgrootte:
. minimaal 5 tot maximaal 6 deelnemers per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

De Mercantour geldt misschien wel tot het mooiste nationale park van de Alpen. In ieder geval biedt dit smalle uitgestrekte massief een uitzonderlijke biodiversiteit. De Middellandsezee heeft hier een enorme invloed op de zuidelijke uitloper van de Alpen, maar het blijft een hooggebergte met ruige pieken boven de 3000 meter die op een steenworp afstand van de zee omhoogreizen.

Het gemakkelijkste reis je met het openbaar vervoer naar Nice om vervolgens de directe buslijn naar Saint Martin de Vésubie te nemen. Vlakbij dit dorp eindigen we de tocht en bij mindere weers- of sneeuwomstandigheden komen we vanuit de bergen gemakkelijker terug in dit dorpje. Op zondag gaan we vroeg uit de veren en nemen we de taxi in een uur naar Isola 2000 wat in het hart van het park ligt en zullen we in zes dagen richting de zee teruglopen- en skiën.

Op zondagochtend warmen we rustig op om vanuit het skigebied van Isola 2000 via twee cols naar het hoog gelegen dorpje Boréon te skiën. De tocht gaat gemoedelijk door een prachtig bos. De volgende ochtend lopen we door een smal dal tussen steile kalkwanden naar de hoog gelegen refuge Coucourde waar we voor de liefhebbers een mooie top kunnen beklimmen aan de Italiaanse grens in de middag. De derde dag is een fysiek zware etappe met o.a de beklimming over het balkon van de Cime de Gélas. Het uitzicht zal deze flinke klim meer dan waard zijn. We zien de zee en met wat geluk blijft het onbewolkt zodat het oog zelfs reikt op de Zwitserse Alpenhoofdkam tot Corsica. We dalen vervolgens via steile hellingen af naar de refuge de Nice. Op de vierde dag maken we een dagtocht boven de fraai gelegen hut om wat te kunnen uitrusten van de vorige inspannende etappe. De ruige toppen bieden ook veel hellingen die het meer dan waard zijn om te ontdekken. Op de vijfde dag trekken we naar de onbemande refuge de Merveille. We beklimmen twee steile cols en skiën door de schilderachtige vallei van de Mont Bégo waar we naar de prehistorische rotsschilderingen zullen uitkijken van circa 3300 v Chr. Hier koken we zelf ons potje en halen het water uit het bergmeertje naast de hut. Op de laatste dag traverseren we als koorddansers over de laatste Alpenrug richting zee en passeren de fortificatie ‘la Redoute des trois Communes. Dit strategisch gelegen bolwerk diende als vesting voor de vroegere zoutroute tussen Nice en de Pièmonte. Met een beetje geluk skiën we tot aan de parasols voor een pastis op de col de Turini, bekend van de Monte Carlo race. Bij een minder sneeuwrijk jaar skiën we vanaf de Cime du Diable direct naar het dal de Gordolaque. Met de taxi komen we snel en eenvoudig terug via Saint Martin de Vésubie in Nice en dompelen onder in de zee van de côte d’Azur.
De etappes zijn afwisselend van zo’n 3 uur tot 6 uur klimmen per dag. Deze haute route kent wat technischere passages dan onze tochten in de Queyras, Cerces of om de Chambeyron waardoor de tocht alleen geschikt is voor toerskiërs met een goede off-piste techniek en ruime ervaring met het toerskiën.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.