Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

Spitsbergen Ski & Sail

Toerskiën en Zeilen op de archipel Svalbard

Powder Guides

Periode


Week 18 02 May - 10 May 2024
Compleet

Specificaties

Prijs:
€5120,-

le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par deux guides de haute montagne 7 jours et tous ses frais / 7 dagen berggids
. l'hébergement 7 nuits en pension / 7 dagen volpension op het zeilschip S/V Linden in twee- of driepersoonscabins met eigen sanitair en gebruik van sauna, wasmachine, vishengels et cetera.
. prêt du matériel de sécurité / huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde ) en gletsjergordel
. l'organisation / organisatiekosten

le prix ne comprend pas - Exclusief:
. vol à Longyearbyen / vlucht van Amsterdam naar Longyearbyen, vanaf € 650,-
. hébergement à Oslo / overnachting Oslo, vanaf €60,- p.p. in tweepersoonskamer met ontbijt
. alcohol

Groupe:
. 12 personnes, soit 6 par guide. 12 deelnemers, 6 deelnemers per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Zeilend snijden we door het kobaltblauwe water van de Barantz-zee in het onwerkelijke poollicht, met landschappen die je nog niet eerder hebt gezien. "Dit is een toerski-ervaring van de buitencategorie".

Spitsbergen, met ontelbare toppen die we kunnen beklimmen, èn weer afskiën. We benaderen al deze pieken vanaf het zeilschip de S/V Linden, een houten driemaster van 50 meter lengte met comfortabele cabines en jawel, zelfs een sauna. Alle ruimte aan boord waar het goed toeven is. De Noorse- en Deense bemanning zijn net als de gidsen Martijn en Pierre zeer ervaren in het arctisch gebied en even enthousiast om er ook daadwerkelijk een topreis van te maken. Ook zij genieten met volle teugen van de unieke setting waarin we ons begeven.

Op donderdagavond ontmoeten we elkaar in een hotel bij de luchthaven van Oslo zodat we de volgende ochtend de reis kunnen voortzetten naar Longyearbyen. Eenmaal voet op Spitsbergen brengen we de bagage naar de kleine haven en lopen we het stadje in voor een bezoek aan een café, buitensportwinkel of om gewoon even te kunnen landen. Want bijzonder is het op een eiland zo dicht bij de noordpool. Aan het einde van de middag gaan we dan daadwerkelijk aan boord en genieten we van een goede maaltijd, bereid door de scheepskok. Met een goed gevulde maag varen we diezelfde avond voor een aantal uur door het Johnsfjorden om in een van de beschutte baaien voor anker te gaan. Je kunt meevaren, maar ook je comfortabele cabin opzoeken. Gelukkig is dit voor ons de hele week het onderkomen en hoef je niet bang te zijn iets van een glimp te missen. Zes dagen met 24 uur daglicht staan tot onze beschikking om de kust te gaan verkennen. En vooral ook veel met de zodiak aan land te gaan om te gaan skitoeren. Elke dag trekken we er met de ski's op uit en gaan we ook heel veel van de westkunst van Spitsbergen zien. Varend tussen de 6 en 10 knopen en op tal van plekken voor anker. Skien en varen kan zelfs laat in de avond, hoe bijzonder is dat. Het landschap is overweldigend, met diep onder je de zee en landinwaarts oneindige vergezichten van witte vergletjerde toppen. De pieken zijn tot duizend meter hoog en de dagtochten die we maken variëren tussen de 500 en 1400 hoogtemeters. Veel wildlife is er ook. Van diverse zeevogels tot zoogdieren als de zeeleeuw, arctische vos, Svalbards rendier en met wat geluk ook de witte teddybeer. Nou ja, die zien we liever op een afstand.

Ondanks dat de boot heel veel ruimte biedt, is de boot exclusief voor slechts twaalf meezeilende gasten. Heb je interesse, maar wil je meer informatie? Informeer bij Martijn of Pierre.
Deze reis wordt eenmalig in 2024 georganiseerd voor de PowderGuides friend!

video impressie reis 2023

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.