Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

HR des Ecrins

Doorsteek van het massief des Écrins

Powder Guides

Periode


Week 16 14 April - 19 April 2024
Geannuleerd

Specificaties

Prijs:
€1390,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 6 jours et tous ses frais / 6 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement en demi-pension 6 nuits / 6 dagen accommodatie op basis van half pension
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. prêt du baudrier pour la journée sur le glacier / huur gletsjergordel
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. transport
. les remontées mécaniques / skiliftkaartje, €30,- voor la Grave
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 4 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Voor toerskiërs met alpiene ervaring is dit de parel van alle tochten. Het touw komt regelmatig uit de rugzak tijdens deze doorsteek.
We starten deze vijfdaagse tocht in la Grave, waar we met de kabelbaan direct het massief intrekken. Over grandioze gletsjers, lange flanken, couloirs en onder indrukwekkende rotsmassieven trekken we door het grootste en meest desolate massief van Frankrijk.
Zelfs een vierduizender staat op het programma.

We komen gedurende deze week niet onder de 2000 meter.
Maar liefst 7000 meter stijgen en 8000 meter dalen zonder dorpjes of autowegen tegen te komen; dat vergt een uitstekende conditie en ruime ervaring. We overnachten in kleine, sfeervolle berghutten met prima Franse maaltijden.

We vertrekken de tocht vanuit la Grave en beklimmen onder andere de 'Pic Nord du Replat', 'Grande Ruïne',
'Pic Neige Cordier', Roche Faurio en de 'Dôme du Monetier' om in Monetier les Bains weer uit te komen rond lunchtijd. Na de lunch gaan we terug naar de auto naar het startpunt van de tocht, circa een half uur verderop en eindigt hier je reis op vrijdagmiddag rond lunchtijd.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.