Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

Urner Haute Route

Magnifique doorsteek in centraal Zwitserland voor de ski-alpinist

Powder Guides

Periode


Week 14 31 March - 05 April 2024
Compleet

Specificaties

Prijs:
€1495,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 5 jours et tous ses frais / 5 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement en demi-pension 4 nuits dans un refuge / 4 dagen accommodatie op basis van half pension in een berghut
. l'hébergement en logies et le petit-dejeuner 1 nuit / 1 dag accommodatie op basis van logies en ontbijt in een gîte
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. prêt du baudrier pour la journée sur le glacier / huur gletsjergordel
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. taxi retour Engelberg - Andermatt circa €70,- p.p
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 4 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Het Urner massief ligt in hartje Zwitserland ten oosten van de Grimselpas en kenmerkt zich door spitse granieten toppen in het zuiden. En kalkwanden in het noorden. Geen grimmige bergen, maar juist charmant met gletsjers die door de dalen stromen. Ondanks dat de bergen er niet tot vierduizend meter reiken, bevinden we ons wel degelijk in een magnifiek hooggebergte.

We ontmoeten elkaar in Andermatt op zondagavond. Een dorp wat heel goed met de trein te bereiken is. Wellicht kun je zelf bij aankomst een dag acclimatiseren in het skigebied van Sedrun of op de Gemsstock. Maandagochtend na het ontbijt rijden we slechts tien minuten met de trein of met de auto naar Realp waar we naar de eerste hut van de doorsteek klimmen. Op dinsdag trekken we over de Lochberg met een kleine technische passage waar we misschien een stukje te voet overheen moeten. De afdaling leidt via de noordflank naar het stuwmeer en vanaf daar trekken we door de mooie vallei Chelenalptal om na een vermoeiend laatste half uur te voet ons tegoed kunnen doen aan een onvervalste Käseschnitten of plank met Bünderfleisch en verfrissende Kalandabrau in de gelijknamige knusse berghut. Woensdag staat de hoogste top van de tocht op het programma. De 3500 meter hoge Sustenhorn waarna een lange afdaling over de gletsjer volgt naar de Sustenpas. Hier biedt hotel Steingletsjer met douches een prima onderdak. Donderdag is een technische etappe waarbij we via de spitse toppen van de Funffingerspitz naar de Sustlihütte trekken om op de laatste dag een van de mooiste runs van Zwitserland te kunnen doen. Van de top Grassen duiken we helemaal naar het bijna 2 km lager gelegen Goldbodenalp. Via een klein stukje te voet bereiken we Engelberg waarvandaan we met het openbaar vervoer aan het begin van de middag weer terugkeren in Andermatt.

Dit is een vijfdaagse toerskitocht waarbij we in verhouding kwalitatief goede afdalingen kunnen maken. De Zwitsers noemen deze tocht ook wel 'de skiërs haute route'. Terrein waar we naast de toerski's zeker ook de pickel en stijgijzers zullen gebruiken. Echt hooggebergte dus!

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.