Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

HR du Gran Paradiso

Doorsteek van het nationale park Paradiso

Powder Guides

Periode


Week 15 06 April - 12 April 2024
Compleet

Specificaties

Prijs:
€1420,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 6 jours et tous ses frais / 6 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement en demi-pension 6 nuits / 6 dagen accommodatie op basis van half pension
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. prêt du baudrier pour la journée sur le glacier / huur gletsjergordel
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. taxi retour Cogne - Valgrisenche circa €50,- p.p
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 5 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Het Parco Nazionale boven de Valle d'Aoste is in alle opzichten een schitterend en goed beschermd bergmassief. Dit was het vroegere jachtdomein van koning Vittorio Emanuelle. Zo groot dat juist hier de steenbok heeft kunnen voortbestaan. Alle steenbokken die we hedendaags tegenkomen hebben hun roots uit de Paradiso, want de imposante bok was verder in de Alpen door jacht uitgestorven.
Maar we komen hier niet alleen voor de fauna. Het Italiaanse massief op de grens van de franse Savoie heeft prachtige vergletsjerde toppen, mooi skiterrein zoals van de huisberg van het nationale park zelf; de vierduizender Gran Paradiso. Een doel die we midden in de week zullen proberen te halen. De berghutten liggen tussen de 2200 en 2750 meter waardoor we niet te veel last zullen hebben van de hoogte. En in een aantal hutten is het natuurlijk ook goed eten.

Op zaterdagavond treffen we elkaar in een hotelletje in Valgrisenche. Zondag in alle vroegte laten de auto hier op de eindparking van het bergdal staan en gaan te voet naar de eerste hut; de prachtig gelegen Rifugio Bezzi. Als we er voorin zijn maken we nog een middagtocht boven de hut en doen een opfris oefening met de lawinepieps. De volgende dag beklimmen de Bocca della Traversiere op de grens met de franse Savoie en skiën via de noordoostflank naar de volgende hut; de kleine rifugio dey Fond. Vervolgens trekken we verder oostwaarts. Dinsdag, na de overschrijding van de Punta Baisa skiën we naar Pont voor een Italiaanse lunch. In de middag klimmen we vervolgens nog in twee pittige uurtjes naar de Rifugio Vittorio Emanuele. Dit is tevens de langste etappe met maar liefst 1800 hoogtemeters.

Woensdag staat de beklimming van de Gran Paradiso (4069m) zelf op het programma.
Tenslotte arriveren we vrijdag, na een nacht in de Rifugio Pontese en de beklimming van de colle di Teleccio, aan het begin van de middag in Lillaz. Met een beetje geluk ligt hier nog sneeuw, anders lopen we het laatste stuk met de ski's op de rugzak naar een verleidelijk terras. Met de taxi komen we rond 14h00 terug in Valgrisenche waar we deze prachtige toerskitocht zullen afsluiten.

Deze doorsteek op ski's voert door hoogalpien terrein en is in technisch opzicht vergelijkbaar met de Haute Route de la Vanoise. Omdat we een paar technische passages zullen tegenkomen waarbij we aan touw gaan is de groepsgrootte gelimiteerd tot vier deelnemers. De dagen zijn wel lang en soms zwaar, met een gemiddelde hoogteoverbrugging van 1300 meter.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.