Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

HR de la Vanoise

Een klassieker door het vergletsjerde hart van het nationale park

Powder Guides

Periode


Week 13 24 March - 29 March 2024
Compleet

Specificaties

Prijs:
€1120,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 6 jours et tous ses frais / 6 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement en demi-pension 5 nuits / 5 dagen accommodatie op basis van half pension
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. prêt du baudrier pour la journée sur le glacier / huur gletsjergordel
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. taxi retour pralognan - Meribel circa €30,- p.p
. les remontées mécaniques / skiliftkaartje voor les 3 vallées circa €60,-
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 5 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

De Vanoise is een massief die bij veel toerskiers op de verlanglijst staat. Haar grote gletsjers, altijd zicht op verschillende valleien en het ‘voor franse begrippen’ goede comfort van de hooggelegen berghutten. De biodiversiteit is heel rijk aan flora en fauna in dit nationale park wat schuil gaat tussen de grote skigebieden. Een hooggebergte vol met steenbokken, gemsen, lammergier en steenarend niet gebukt gaat onder het skipiste geweld aan de randen van dit massief. En, sinds een paar jaar heeft zich een meute wolven zich definitief gevestigd. Dat betreft is de Vanoise een eldorado voor de natuurliefhebber. We traverseren over het grootste gletsjerplateau van de franse Alpen en begeven ons op een hoogte tussen de 2000 en 3600 meter met uitzichten over een zee van bergen.

We ontmoeten elkaar om 10h00 in het dorpje Meribel op zondagochtend.
Na de ontmoeting met de gids kopen we een liftpas om het hele trois vallées te kunnen doorkruizen. We maken gebruik van veel liften en skipistes. We wennen zo aan de hoogte, skiën met rugzak en aan ons lichte toerskimateriaal. Zo komen we effectief na ruim drie uur skiën met de lift aan op het hoogste punt van Val Thorens (3095m). Vanaf dit punt glijden we achter het colletje naar beneden het nationale park binnen en binden de vellen onder voor een klim van anderhalf uur. De geluiden ebben weg, we klimmen naar de steil col van de Gebroulaz (3417m). Een spectaculaire afdaling volgt over de gletsjer van de Polset naar de gelijknamige berghut op 2400 meter hoogte. Ons onderkomen voor de eerste nacht. Vervolgens trekken we verder via col d’Aussois, col de l’Abby, Dôme de Chasseforêt (3586m) en col du Dard naar het noorden.

We sluiten de zesdaagse tocht af om via de verscholen col de Grande Casse ruim 1600 meter af te dalen door de ruige vergletsjerde vallei naar de bewoonde wereld; Champagny. In een uur rijden we met de taxi terug naar het startpunt van de tocht Méribel waar we op vrijdag rond 14h00 arriveren.

Dwars door het hart van het nationale park van de Vanoise. Deze haute route is een grote klassieker voor de toerskiër

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.