Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

Queyras Ski & Hike

Toerskiën en Freeriden in het juweel van de Franse Alpen

Powder Guides

Periode


Week 07 10 February - 16 February 2024
Beschikbaar
Week 12 16 March - 22 March 2024
Compleet

Specificaties

Prijs:
€1150,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 6 jours et tous ses frais / 6 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement en demi-pension 6 nuits / 6 dagen accommodatie op basis van half pension
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. transport
. les remontées mécaniques / skiliftkaartjes voor Abries en Saint Véran, €35,- per dagkaart
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 5 à 6 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

De winter vormt het Parc Naturel Regional du Queyras in de zuidelijke Alpen om tot een sprookjesdecor. We starten deze zesdaagse gecombineerde freeride- en toerskitocht uit het dorp Saint Véran en eindigen de tocht in Abriès. De moeflon, gems, het sneeuwhoen en de wolf delen dit natuurgebied, dat 65.000 hectare groot is. Met slechts 2200 inwoners behoort het tot de dunst bevolkte streken van de Alpen. We skiën door lariksbossen, over bergweiden en maken toerskitochten langs eeuwenoude dorpjes en gehuchten en fraaie toppen waarbij de trajecten afwisselend van vier tot zeven uur per dag zullen innemen. We overnachten in sfeervolle, karakteristieke hutten en gîtes met douche met uitstekende lokale keuken. De tocht is zo uitgestippeld dat er een grote kans is op onverspoorde sneeuw op niet te extreme hellingen.

Vanuit het traditionele bergdorpje Saint Véran nemen we eerst twee dagen de tijd om weer te wennen aan de off-piste sneeuw en met het lopen op de stijgvellen. Vanuit de sfeervolle gîte maken we een dagtocht naar de top van de Gardiole om vervolgens via een duizend meter diepe afdaling terug te skiën. Of we gaan freeriden in de van de skigebiedjes zoals Ceillac. Hier zullen we twee keer vanaf de toplift in een uurtje vellen om een mooie afdaling te kunnen bereiken. Dit is meteen puur off-piste en echt genieten. De volgende dag gaan we freeriden vanuit het skigebied Moulines en Queyras. Het skigebiedje leent zich uitstekend voor vele meters off-piste tussen de pistes en als de omstandigheden goed zijn skien we een couloir aan de back-side van het gebied. Dinsdag gaan we dan op pad naar de eerste berghut van de tocht. Comfortabel winnen we eerst flink hoogte door te nemen skiliftjes. We beklimmen de Pic du Chateau Renard en dalen in een half uur via glooiende hellingen naar het dal. We plakken opnieuw de vellen onder voor twee uurtjes klimmen naar de refuge la Blanche. Donderdag wordt een rustige dag en beklimmen de nabij gelegen Pic de Caramantran en dalen af naar de refuge Agnel. We kunnen deze hut ook bereiken om een couloir te skien vanaf de Pointes des Sagnes. Alleen als de groep en de condities het natuurlijk toelaten. In de middag is er tijd om te trainen met de lawinepieps. Een prachtige lange dagetappe volgt op donderdag naar de Pic Ségure en skiën we over de fraaie noordhelling af naar Ristolas. Vrijdag komt dan nog een dag freeriden in het favoriete skigebiedje van menig local. Met hopelijk poeder tussen de bomen krijgen we geen genoeg om tussen de lariksen te skiën. Als we nog een beetje energie hebben sluiten we in de middag af met de beklimming van de crête de Gilly en eventueel nog de La Mait met uitzicht over de Italiaanse Povlakte. De lange afdaling naar Abriès is om in te lijsten.

We begeven ons tijdens onze tocht op een hoogte tussen de 1700 meter en 3100 meter. De boomgrens ligt hier maar liefst tot een hoogte van 2400 meter. Bijzonder voor deze dunbevolkte streek is de populatie wolven die zich hier thuis voelen. Je zult deze prachtige, maar schuwe dieren waarschijnlijk niet zien, maar we komen soms wel hun sporen tegen.
Het regionale park du Queyras ligt in de Franse Zuidalpen aan de Italiaanse grens. In de winter is het gebied alleen bereikbaar via Guillestre. Daarmee liggen de dorpen geïsoleerd en zijn vooral tijdens een strenge winter op elkaar aangewezen. We hebben prachtig uitzicht op de zuidelijk gelegen Ubaye met de Pic de Chambeyron en ten westen van ons de vergletsjerde Ecrins waar we andere skitochten aanbieden en vlakbij, in het Oosten ligt de imposante Mont Viso.

Deze reis biedt de ideale combinatie van freeriden en toerskiën en na de actieve dag wil ontspannen met een goed glas wijn en lekker eten.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.