Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

Dolomiti

Een regelrechte duik in de verticale wereld van het Dolomiet

Powder Guides

Periode


Week 13 24 March - 29 March 2024
Geannuleerd

Specificaties

Prijs:
€1490,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 5 jours et tous ses frais / 5 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement 5 nuits avec petit-déjeuner / 5 dagen accommodatie op basis van logies en ontbijt
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. prêt du baudrier pour la journée sur le glacier / huur gletsjergordel
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. transport
. les remontées mécaniques / skiliftkaartjes, €40,- à €80,- per dagkaart
. les boissons, repas et déjeuner /diner, lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 4 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

De loeisteile kalkmassieven met haar markante rotstorens fascineert menig bergbeklimmer. De valleien en smalle couloirs die er tussendoor meanderen zijn een eldorado voor de freerider. Kortom, menig liefhebber zien de Dolomieten als de mooiste bergketen op aarde.

Vanuit Canazei, aan de voet van de Pordoi en Marmolada zullen we de eerste drie dagen erop uit trekken. We starten met een klein stukje over de pistes van de Sellaronde om warm te skiën en nemen dan snel de kabelbaan naar de Pordoi. Hier klimmen we in een uur over het plateau voor de afdaling door het val Mesdi. In de middag skiën we via de pistes naar de Marmolada om via de noordflank terug te keren bij ons hotel. De twee dagen die volgen zullen we ons voornamelijk begeven op de passo Pordoi voor enkele couloirs zoals Canale Joel, Alton en misschien wel de beroemdste; canale Holzer.

Op woensdagavond rijden we dan door naar Cortina d'Amezzo met de Tofana. De Vallon de Raola is een heerlijke run en bij sneeuwval bieden de bossen rondom Cortina leuk speelterrein. Op vrijdag sluiten we af in de Cristallo. De 1500 meter diepe Canale Staunis Nord of een ander magnifique couloir zijn opties bij correcte omstandigheden. Stuk voor stuk afdalingen die we met de grootste zorgvuldigheid zullen benaderen om daarna te kunnen genieten in terrein dat maar voor weinigen is weggelegd. Voor alle afdalingen, met uitzondering van het val Mesdi hoeven we niet langer dan een half uur te klimmen, meestal via een bootback, maar met stijgvellen gaat het een stuk eenvoudiger. We sluiten de week af op vrijdagmiddag na het skiën.

Helaas kunnen we niet elk winterseizoen skiën in de Dolomieten. Ook al geeft de Sella ronda 100% sneeuwgarantie. Ze hebben geen sneeuwkanonnen off-piste staan. En we reizen niet af naar de Dolomieten om op de piste te blijven. In het geval van een sneeuwarme winter zullen we uitwijken naar een regio waar wel veel sneeuw ligt en waarbij we zo goed als mogelijk ingaan op de wensen en kijken naar de mogelijkheden die er liggen.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.