Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

La Grave

De legendarische afdalingen onder la Meije.

Periode


Week 07 11 February - 17 February 2024
Geannuleerd

Specificaties

Prijs:
€1350,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 5 jours et tous ses frais / 5 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement en demi-pension 6 nuits / 6 dagen accommodatie op basis van half pension
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. prêt du baudrier pour la journée sur le glacier / huur gletsjergordel
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. transport
. les remontées mécaniques / skiliftkaartjes, €50,- à €60,- per dagkaart
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 4 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Off-pisteskiërs en boarders zullen gaan watertanden want ‘best of the planet’ wordt hier aangedaan. Couloirs, lange flanken en skiën door de droomwouden van les Hautes Alpes. In deze vijfdaagse week onder leiding van de gebiedskenners van PowderGuides kunt u er van uitgaan dat de beste sneeuw gevonden wordt. Een unieke reis, altijd aangepast aan de beste sneeuwcondities en het niveau van de deelnemers.

In de schaduw van de noordwanden van de hoge toppen Rateau en La Meije schuilt het kleine dorp La Grave. Het ligt geografisch aan de noordrand van het nationale park van des Ecrins. De unieke kabelbaan is de enige in zijn soort en ontworpen door een lokale ingenieur in de jaren zeventig. Er is sindsdien niks veranderd, behalve dan de skibakjes die aan de gondels zitten, inmiddels afgestemd aan brede ski's.
Het gebied werd tot in de jaren negentig slechts bezocht door de beste off-piste skiërs uit Frankrijk zelf. Later kreeg het gebied meer bekendheid bij de avonturiers wereldwijd mede dankzij de Derby de la Meije - een van de eerste Freeride wedstrijden sinds 1989 - en de verhalen van extreem skiërs. Vandaag de dag blijft het gebied tot de verbeelding spreken mede omdat 'buiten de enige piste op de gletsjer, het enorme terrein niet geprepareerd wordt. De standaard afdalingen leiden via de vallon de la Meije en de vallon de Chancel. Nergens extreem, maar overal zijn afstekers te maken die naar steile couloirs leiden. De echt legendarische freeride runs worden bij correcte omstandigheden gemaakt waar de lokale berggids onmisbaar zal zijn. Afdalingen van meer dan 2000 hoogtemeters met passages waar een touw noodzakelijk is om de doorgang naar het dal van la Romanche te kunnen bereiken. Als je met de auto vanuit Grenoble omhoog rijdt dan kun je je bijna niet voorstellen dat je vanuit die enorme wanden omlaag kunt skiën.

We overnachten de hele week in Auberge Edelweiss die bekend staan om hun goede gastronomie en waar u kunt genieten van de sauna en een lekker pilsje aan de bar. We laten het programma afhangen van de op dat moment beste sneeuwomstandigheden. We maken gebruik van liften om veel afdaal-meters te maken. Er is tijd voor tips en het perfectioneren van de skitechniek en tijd om vertrouwen op te bouwen in het afdalen van steile couloirs. Soms wordt er ook geabseild om de legendarische afdalingen te kunnen bereiken. We lopen op 1 of 2 dagen een klein stukje op de stijgvellen of via een spoor van maximaal 40 minuten om dieper de bergen in te kunnen gaan voor een onvergetelijke run.

Vanuit het hotel in La Grave staan in ieder geval drie dagen freeriden op het programma in het domein van La Grave-la Meije zelf. Mocht er te veel wind staan of de omstandigheden zijn niet voldoende goed op dat moment dan zijn er heel goede opties tot een uur rijden van la Grave zelf. Wat dacht u van Mont Genèvre met de freeridetoppen Cime de la Plane of le Janus. Uiteraard gaan we dan lunchen net over de grens bij een fantastisch Italiaans restaurantje. Of wat dichterbij zoals de Pic Blanc runs in Alpe d’Huez of de door de bossen van Monetier les Bains.

Dit originele SkiPrestige programma bestaat meer dan 15 jaar en is daarmee steevast een van de meest succesvolle programma's. Vele freeriders hebben zelfs de inmiddels 'geroemde' SkiPrestige La Grave al vaker aangedaan.
Veel afdalingen in la Grave hebben passages waar technische manoeuvres nodig kunnen zijn en waarbij het touw noodzakelijk is. Voor de dynamiek en veiligheid is de groepsgrootte begrenst tot 4 deelnemers.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.