Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

Japan Honshu

Ten days into the mythology of Japanese yamanaka

Periode


Week 03 16 January - 25 January 2025
Beschikbaar
Week 03 16 January - 25 January 2025
Beschikbaar
Week 04 23 January - 01 February 2025
Beschikbaar

Specificaties

Prijs:
€3250,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 7 jours et tous ses frais / 7 dagen berggids inclusief zijn onkosten.
. l'hébergement en demi-pension 4 nuits à Gunma / 4 dagen accommodatie op basis van half pension in comfortabel hotel in Gunma
. l'hébergement sans repas 4 nuits à Hakuba et Tokyo / 4 dagen accommodatie op basis van logies in comfortabel hotel in Hakuba en Tokio
. déplacements en minibus / vervoer tijdens alle skidagen met eigen busje
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. voyage à Japon / vlucht, vanaf € 900,-. Directe vlucht A'dam-Tokio vanaf €1200,-
. shinkansen / TGV circa €150,-
. les remontées mécaniques / skiliftkaartjes, €30,- à €60,- per dagkaart
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. répas à Hakuba et Tokyo / diner in Hakuba en Tokio
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 5 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Aan de westkust van het Japanse eiland Honshu bevinden zich de uitgestrekte Japanse Alpen. Bekend van de Macaque en goddelijke mythen. Precies in het midden, zo’n 150 km ten noordwesten van Tokio, liggen tientallen skigebieden. De populaire skiresorts van Hakuba zijn hier de bekendere van. Veel kleinschaliger en nog steeds redelijk onbekend bij het freeride publiek zijn de skigebieden dieper landinwaarts. De toppen in het noordwesten van de regio Gunma eisen hier met gemiddeld 14 meter sneeuwval in de winter een flink deel van de neerslag op en kunnen wedijveren met de skigebieden op het noordelijke eiland Hokkaido. Ook hier reizen we af naar een zeer sneeuwrijk deel op aarde.

Je stapt donderdag op het vliegtuig naar Tokio voor een onvergetelijke tiendaagse reis op Honshu. Vrijdag rond 13 uur plaatselijke tijd reizen we effectief verder met de trein en dat is al een hele beleving op zich. Op het centraal station van Tokio stappen we over op de kogeltrein die ons in nog geen uur naar de bergen vervoerd.

Want daar komen we voor. 'De beroemde Japanse sneeuw!' Er staan ons zeven fantastische skidagen voor de boeg. Alle freeride skigebieden liggen tussen een kwartier en anderhalf uur rijden van onze twee comfortabele uitvalbasissen. Tijdens de ritjes van onze accommodatie in de minibus hebben we dus alleen onze skispullen bij ons. En we reizen met slechts vijf deelnemers en de berggids. Een stuk comfortabeler! We zullen naast het veelvuldig gebruik maken van de skiliften als het sneeuwt, ook zeker een keer tot 1 uur er met de stijgvellen op uit trekken als de zon schijnt. Zo mogen we profiteren van het enorme terrein wat aan onze voeten ligt buiten het skigebied.
Hier op Honshu is het meer alpien. Dus steiler en met langere runs dan dat we aantreffen in de skigebieden van het Noordereiland Hokkaido. En op Honshu zijn zelfs runs van duizend verticale off-piste meters mogelijk en dat betreft voor Japanse begrippen uniek. Sommige gebieden die we bezoeken gedurende deze reis zijn nog heel oorspronkelijk met praktisch uitsluitend Japanners en lijken maar weinig op de voor ons bekende skigebieden in de Alpen.

Je berggids ontmoet je op vrijdagmiddag op het treinstation van Tokio of Nagano waar je gezamenlijk als groep naar de eerste accommodatie van de reis zal gaan.
Van vrijdag tot maandag verblijven we in de regio Hakuba / Nagano. Vanuit een centraal gelegen en comfortabel hotel bezoeken we hier een drietal skigebieden vlak bij de westkust. We dineren buiten de deur in een van de talrijke restaurantjes. Op maandagmiddag na het skiën nemen we de Sinkansen naar Jomo-Kogen. Met de privé minivan die we daar ophalen rijden we naar de vallei van Minakami-Kogen. Deze plek is één en al rust en voor wie wil kan zich lekker onder dompelen in een van de onsen van het voortreffelijke hotel. De ryokan Takaragawa Ousenkawi met de schitterende warmwaterbaden zal onze uitvalbasis zijn voor vier nachten. Naast de culinaire Japanse keuken binnenshuis is er ook voldoende keuze in westers eten. Ruime slaapkamers van 2 tot 3 personen in Japanse stijl hebben we tot onze beschikking. Hier overnachten we op futons, dragen de kimono en sloffen of slippers. In dit deel van Honshu zijn de skigebieden rustiger en meer traditioneel. Het off-piste skien zeker even voortreffelijk.

Op vrijdag is er een optie om vroeg in de ochtend naar het treinstation gebracht te worden voor een afsluitende city day in Tokio als je na zes dagen skiën voldaan bent. In een bliksemsnelle actie kun je met de metrolijn van het drukste kruispunt van de stad Shibuya naar de 450 meter hoge Tokyo Skytree met verbluffend uitzicht of Amakusa met de Senso-ji tempels. Tenzij je niet opziet tegen een zevende dag poederrijden tussen de bomen. Zo blijf je met de gids skiën tot in de middag om nog iets langer te genieten van de sneeuw alvorens we op de Shinkansen stappen.
In dat geval arriveren we rond 17h00 in de metropool en gaan ’s avonds het nachtleven in. Op zaterdag neem je dan comfortabel de trein naar het vliegveld terug. Door het tijdverschil zullen we op dezelfde dag thuis arriveren, maar mocht je wat langer kunnen blijven dan is een verlengt bezoek aan Tokio de moeite waard. Dat geldt ook als je eerder wilt afreizen om te wennen aan het tijdsverschil. Zo kun je op eigen gelegenheid naar Nagano om warm te skiën of opzoek gaan naar de bekende sneeuwapen. Een andere goede optie is een bezoek naar het zuidelijker gelegen Kyoto.

Bekijk de reis van 2019 hier

De combinatie van de Japanse cultuur, Skiën door steile beboste flanken en meer kans op goede kwaliteit sneeuw in Januari op Honshu zal een onvergetelijke indruk op ons achterlaten.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.