Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

Powder RoadTrip

Het gebied is de verrassing, de verse sneeuw niet...

Powder Guides

Periode


Week 04 22 January - 26 January 2024
Beschikbaar
Week 05 28 January - 02 February 2024
Compleet
Week 06 04 February - 09 February 2024
Compleet
Week 06 04 February - 10 February 2024
Compleet
Week 10 03 March - 08 March 2024
Compleet

Specificaties

Prijs:
€720,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 5 jours et tous ses frais / 5 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. prêt du matériel de sécurité / huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. prêt du baudrier pour la journée sur le glacier / huur gletsjergordel
. frais d'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. transport
. les remontées mécaniques / skiliftkaartjes, prijs afhankelijk van lokatie
. l'hébergement en demi-pension / accommodatie op basis van half pension
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 5 à 6 personnes par guide / 5 tot 6 personen per gids
. € 200,- supplementaire par personne avec 4 participations / bij vier deelnemers geldt een toeslag van €200,- p.p.

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Wie Roadtrip zegt, ziet zichzelf in eerste instantie gestrest, na een dag freeriden, achter het stuur kruipen om opnieuw te jagen naar de dikst gevallen sneeuw in de Alpen. Bij PowderGuides doen we dat anders. Vanzelfsprekend zitten we in een gebied waar het vlak van te voren flink gesneeuwd heeft of nog beter, waar het op dat moment sneeuwt, maar zonder heel uitdrukkelijk er met de auto een tour de force van te maken. Enkele dagen van te voren hoor je pas van ons waar we elkaar zullen treffen. Dan hebben we een goed beeld van de lokale omstandigheden en de sneeuwverwachting. We zullen waarschijnlijk halverwege de week wel één keer naar een andere regio reizen maar alles binnen een straal van maximaal 100 vierkante kilometer (< 3uur). Hoe komt deze week er dan uit te zien?

Laat je verrassen door de berggids. Je reist af naar de verse sneeuw in skigebieden die hij op zijn duimpje kent. Hij weet daar de geheime plekken uit de helm te toveren. Bij een front uit het noorden valt te denken aan een bezoek aan Engelberg en Andermatt, bij een front uit het oosten aan Tirol of de Dachstein in het Salzburgerland, bij een front uit het westen bijvoorbeeld het Mont Blanc gebied en bij een front uit het zuiden aan Italië met het Monte Rosa gebied of Montgenèvre. Kortom een verrassend zesdaags programma met hoge garantie op veel verse sneeuw.

De gids die de ski- & roadtrip gaat leiden verzorgt ook de reservering van de accommodaties. Normaliter wordt er uitgekeken naar eenvoudige, maar comfortabele hotels in de globale prijsklasse van 70 à 120 euro per nacht per persoon op basis van half pension voor een tweepersoons kamer, nagelang beschikbaarheid en locatie. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met ieders wens binnen het gezelschap. Een appartementje met voldoende slaapkamers en losse bedden is natuurlijk ook een optie, en eten we buiten de deur.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.