Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

SkiSublime

Een zesdaagse Ski- & Roadtrip door de Queyras, Ecrins en Monte di Luna

Powder Guides

Periode


Week 11 11 March - 17 March 2024
Geannuleerd

Specificaties

Prijs:
€1290,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 6 jours et tous ses frais / 6 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement en demi-pension 7 nuits / 7 dagen accommodatie op basis van half pension
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. prêt du baudrier pour la journée sur le glacier / huur gletsjergordel
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. transport
. les remontées mécaniques / skiliftkaartjes, €40,- à €60,- per dagkaart
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 5 à 6 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Wie denkt dat de wereld eindigt ten zuiden van Alpe d'Huez heeft het mis. Speciaal voor de freerider die garanties wil voor first-tracks zal zeker in deze week aan zijn trekken komen. Alsof je de volumeknop van de wereld terugdraait en de kleuren aanscherpt. Een bezoek doet iets met je zintuigen. De kleine skigebieden in de zuidelijke streken van de Hautes-Alpes met de Ecrins, Queyras, Parpaillon en de grensstreek van de Monte di Luna kenmerken zich door de beroemde open lariksbossen. Wanneer de koude december-sneeuw gevallen is, tovert deze hooggelegen streek zich om tot een 'dream forest'. Daar waar kleinschalig door hoofdzakelijk familie's geskied wordt vinden we nog veel ongerepte sneeuw met talloze off-piste mogelijkheden. Zelfs na weken zonder verse sneeuw zijn er nog first-tracks te vinden.

Vooral de gebieden waarvan je het niet verwacht, met slechts enkele liften bieden de mooiste off-piste afdalingen door brede kommen, grote alpenweiden en de vele bossen. Om de perfecte afdalingen te kunnen vinden zullen we af en toe met de stijgvellen stukjes lopen. Echter staat het afdalen centraal in deze week.

We ontmoeten elkaar op het meest zuidelijke punt van de reis in de Queyras. Vanuit het centraal gelegen dorpje Aiguilles bezoeken we zondag het skigebied van Abries en maandag die van Saint Véran. Op dinsdag checken we uit en rijden een stukje westwaarts waar we een aantal opties hebben zoals Ceillac, Vars of rijden alvast richting onze tweede bestemming Cesana. Alles afhankelijk van de op dat moment heersende sneeuwcondities. s'Avonds schuiven we bij Laura waar we genieten van een goede Italiaanse maaltijd. Hier blijven we twee nachten. Op woensdag skiën we in de Via Lattea of Monte di Lune op de grens met Frankrijk. Donderdag gaat de reis verder richting la Grave. Halverwege de rit skiën we in het schitterende Serre Chevalier om vrijdag af te sluiten in het legendarische skigebied van La Grave. Het gebied onder de Meije staat bekend om de indrukwekkende couloirs, maar dat is voorbehouden voor tijdens de reis Skipresitge la Grave, Tijdens Skisublime gaan we juist de niet te moeilijke, maar zeker geweldige runs doen. Genieten van een van de vele varianten door de Chancel en Vallon de la Meije.
Dit is een freeridereis in een charmante bergstreek met rustige skigebieden vol lariksbomen.

Dit programma is ten opzichte van de voorgaande jaren terug aangepast naar het oorspronkelijke reisprogramma toen PowderGuides van start ging. De Queyras wordt niet voor niks de juweel van de franse Alpen genoemd!

PowderGuides is hier de absolute gebiedskenner!
De in la Grave ski-technischere afdalingen worden aangedaan tijdens la Grave Skiprestige

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.