Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

Valle d'Aosta

Freeride Courmayeur - La Thuile - Chamonix

Powder Guides

Periode


Week 08 18 February - 24 February 2024
Compleet

Specificaties

Prijs:
€1060,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 5 jours et tous ses frais / 5 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement 6 nuits avec petit-déjeuner / 6 dagen accommodatie op basis van logies en ontbijt
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. prêt du baudrier pour la journée sur le glacier / huur gletsjergordel
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. transport
. les remontées mécaniques / skiliftkaartjes, €50,- à €60,- per dagkaart
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. répas restaurant / diner in verschillende restaurants
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 5 à 6 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Big Mountain in de Alpen? Freeriden in terrein dat zo groots is dat je meer dan eens per dag een eerste skispoor door maagdelijke sneeuw zet. Deze freeridegebieden zijn schaars geworden in een gebied tussen drukbezochte gebieden als Verbier met les trois vallées en Chamonix. Toch vind je ze nog en wel. Aan de zuidelijke kant van de 'hoge' bergkam, boven de Italiaanse Aostavallei, denkt men in Big Mountain met andere woorden; hellingen van de buitencategorie. Maar ook zijn er veel minder extreme afdalingen te maken. En dus is deze vernieuwde reis nu zeker geschikt als je het iets relaxer aan wilt doen.

Deze skidream reis hebben we aangepast. We gaan tijdens dit programma geen extreem steile hellingen skiën, maar wel gaan we genieten van het indrukwekkende en grootse landschap om ons heen. Wil je toch graag de Big Mountain lijnen rijden? Benader ons dan voor een op maat programma voor de ski extrême in het Mont Blanc gebied.

We zullen uiteraard het skigebied van Courmayeur zelf bezoeken. Vooral de afdaling door de vallei van de l'Arp Vieille naar het val Veny, met uitzicht op de gletsjers van de Miage, Brenva en Freney is ronduit spectaculair. En natuurlijk biedt dit leuke skigebied veel speels terrein tussen de pistes of wagen we ons voorzichtig door de Torrent de Dolonne.
Daarnaast rijden we in een half uur naar la Thuile met de verbinding naar het franse La Rosiere. Via wat korte hikes liggen er talloze off-piste opties aan onze voeten. Chamonix, met first-class afdalingen of het familie skigebied Pila zijn prima uitwijkmogelijkheden waar we in mum van tijd zijn. Als er de wens bestaat om ter afwisseling op het freeriden een toerskitocht te maken, dan vinden we op de hellingen boven het val Ferret vaak mooie sneeuw.

Ook mogen we de primaire levensbehoefte juist niet hier uit het oog verliezen. Onze uitvalbasis is La talud bij Courmayeur en heeft vele gezichten: stijlvol bergdorp met designboetieks en eerste klasse restaurants. Wijnbarretjes of koffiehuizen met rondslingerende kranten waar de guida alpina samen met de maestro di sci zijn espresso of straffe grappa dringt. Zoals de Italianen dat zo goed kunnen, genieten we van uitstekend eten en valle d'Aoste wijnen. Het hotel wordt al generaties lang gerund door dezelfde 'buitengewoon' vriendelijke familie. Het kleine hotel heeft een sauna, fijne loungeplek en prima kamers met eigen sanitair.

Niet alleen zijn er rondom ons basiskamp een aantal restaurants, ook ligt het op steenworp afstand van de gondel die ons snel naar het 3460 meter hoge Punta Helbrunner brengt. Als de omstandigheden het toelaten zullen we vanaf dit kabelbaan station via de wereldberoemde Vallée Blanche naar Chamonix skiën. We nemen hiervoor echt de tijd want hoe bijzonder is het om over een enorme ijsstroom tussen al die granieten toppen te glijden. Eenmaal in Chamonix nemen we de bus door de tunnel weer terug naar ons hotelletje in la Palud.

De combinatie van uitdagend freeriden en fantastisch eten te midden van reusachtige bergen kan niet beter verwoord worden als ..... 'Big Mountain'

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.