Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

Piemonte

Roadtrip van de Monte Rosa naar Via Lattea

Powder Guides

Periode


Week 03 14 January - 20 January 2024
Compleet

Specificaties

Prijs:
€1190,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 5 jours et tous ses frais / 5 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement en demi-pension 6 nuits / 6 dagen accommodatie op basis van half pension
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. prêt du baudrier pour la journée sur le glacier / huur gletsjergordel
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. transport
. les remontées mécaniques / skiliftkaartjes, €30,- à €60,- per dagkaart
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 5 à 6 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Onze vierde freeridereis voor de lekkerbek in Italië wordt door PowderGuides georganiseerd in de Piemonte.
Dit is een skiprogramma waarbij we door het uiterste westen van Italië reizen. De Piemonte staat vooral bekend om de Barbera d'Asti en Barolo. Prachtige wijnen, maar ook de befaamde lariksbossen die tot een hoogte van 2500 meter voorkomen. De mensen zijn er over het algemeen goedgemutst en bijzonder gastvrij.

We ontmoeten elkaar op zondagavond in een knus en goed hotel vlakbij het skidorp Gressoney aan de voet van het hoog alpiene Monte Rosa massief. Op maandag en dinsdag gaan we aan de voet van dit reusachtige vergletsjerde massief skiën. Tijdens sneeuwval bieden de bossen richting Champoluc goede bescherming en is het vooral leuk skiën tussen de bomen. Bij goed zicht maken we natuurlijk gebruik van de hoger gelegen liften, die tot ver boven de 3000 meter reiken. De door de gletsjertongen uitgesleten dalen bieden spectaculair freeride terrein. Een goed begin is het halve werk!
Na de tweede dag skiën rijden we in circa 2,5 uur naar het zuiden. We zijn in Prali met haar fantastische lariksbossen op lekker steile hellingen. Met een beetje geluk sneeuwt het of heeft het net gesneeuwd en vooral dan kan het niet anders dan een van de meest memorabele dagen van je leven worden. De lariksbomen zo typisch voor deze steek, staan perfect op afstand om speels en vooral met heel veel fun doorheen te zoeven. We rijden na deze dag terug het smalle dal uit en rijden in anderhalf uur naar Sestriere. Hier blijven we de laatste drie nachten bij Laura. Het voor inmiddels velen van ons bekende hotelletje in Cesana. Op donderdag en vrijdag sluiten we af in het Olympisch dorp van Sestriëre. Alleen al hier in de Monte di Luna en Via Lattea zouden we jaar in jaar uit willen skiën.

Het zuidelijke temperament, het geweldige eten in het dal en op de pistes, maar ook de toenemende kans op meer en meer sneeuw in de Piemonte is een freeridereis voor de liefhebber. Door de opwarming van de aarde worden er steeds heftigere fronten boven Genua geconstateerd wat tot de befaamde retour d'Est leidt. Natuurlijk is dat nooit een garantie en daarom houden we het noordelijk gelegen Maurienne-Vanoise gebied aan om naar uit te wijken achter de hand.

Een goede optie is om met de hogesnelheidstrein naar Oulx of Turijn te reizen en vanaf met elkaar te carpoolen. Je bent dan ook uitgerust en snel met een huurauto op het rendez-vous.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.