Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

IceDream

Watervalijsklimcursus in de Ecrins

Powder Guides

Periode


Week 08 21 February - 25 February 2024
Beschikbaar

Specificaties

Prijs:
€890,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 4 jours et tous ses frais / 4 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement en demi-pension 4 nuits / 4 dagen accommodatie op basis van half pension
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. transport
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 4 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Wie wil watervalijsklimmen moet naar de hautes Alpes. Het gebied rondom l’Argentiere la Bessée is bekend door het populaire internationale ijsklimevenement. De gigantische ijskathedralen, zuilen en de goede ijskwaliteit lenen zich echter ook uitstekend voor de beginnende ijsklimmer.
Het gebied heeft zeker zoveel te bieden als het Zwitserse Kandersteg of Italiaanse Valle d’Aosta. Het is dan ook gemakkelijk om hier een cursus van formaat te kunnen samenstellen.

De eerste dag trainen we op verschillende spots de tactiek en techniek in de haute Guil van de Queyras, Freissinières en Crévoux, zodat we vervolgens ontspannen, snel en kundig wat grotere watervallen in Fournel en Ceillac kunnen beklimmen. Ook is er tijd voor drytooling en het trainen in het voorklimmen. De laatste dag beklimmen we een imposante driehonderd meter hoge waterval.
In ons depot hebben we verschillende type sets ijsbijlen. Deze kun je net als stijgijzers voordelig huren als je ze zelf niet in je bezit hebt. Je kunt zo een beter beeld krijgen van het aanbod in ijsbijlen als je ze in de toekomst wilt aanschaffen. Want tja, ijsklimmen kan zomaar smaken naar meer!

We hebben keuze uit tientallen watervallen op het niveau 3+ tot 5 in de Queyras en oostelijke Ecrins. Naar gelang de condities zal tijdens de week besloten worden welke watervallen er beklommen zullen worden.

Tijdens dit lange weekend overnacht je in een strategisch gelegen gîte in de regio waar heerlijk gekookt wordt. Hier kun je gezellig natafelen en de dag nog eens met elkaar door nemen. Op vrijdag kun je een dag gaan skiën of zelf gaan klimmen om het geleerde zelfstandig in de praktijk te brengen. De cursus telt vier cursusdagen en vier overnachtingen. De cursus start op woensdagavond en wordt op zondagmiddag afgesloten.

Covid-veilig op reis met PowderGuides? Kijk voor een toelichting bij FAQ.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.