Wepowder 3 dagen

Zuidalpen & KoninginneTrip

Periode


Week 50 13 December - 16 December 2018
Compleet

Specificaties

Prijs:
€595,-

Inclusief:

. 3 dagen berggids
. 3 dagen hotel half-pension
. organisatiekosten

Exclusief:

. skiliftkaartjes
. lunch en drankjes

Groepsgrootte:

. 5 deelnemers per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Wepowder Zuidalpen Roadtrip
Om het maximale uit je trip te halen is er gekozen voor een 3-daagse roadtrip vlakbij Turijn, net voordat de kerstdrukte op gang komt. Van donderdagavond 15 december tot en met zondagmiddag 18 december laten Martijn en zijn collega's je het beste zien van de Zuidalpen. De Zuidalpen, maar dat is toch ver weg? Op het eerste gezicht wel. Want waar iedereen denkt aan de tijdrovende Col du Lauteret of route Napoleon is er een onbekend alternatief in de vorm van de Fréjus Tunnel. Jazeker, allemaal snelweg tot aan Sauze d'Oulx zodat je net zo snel in de zuidalpen kunt zijn als bijvoorbeeld in Obertauern. Vliegen op Turijn of Milaan is natuurlijk ook een snelle optie om vervolgens gezamenlijk een auto te huren.

De maximale groepsgrootte is 6 deelnemers per gids en er is plek voor maximaal 3 groepjes.
Pas op! Dit weekend van donderdagavond 20 december tot zondagmiddag 23 december gaat alleen door bij goede sneeuwomstandigheden. Houd de website van Wepowder goed in de gaten!

Wepowder Koninginnetrip
La Grave met zijn majesteuze omgeving behoeft waarschijnlijk geen toelichting, maar mocht La Grave je niets zeggen. Kijk dan bij La Grave Skiprestige.
La Grave is de ruwe diamant, maar er is meer. Het is niet de bedoeling om je direct de couloirs in te slingeren. Allereerst wordt er ingereden in de rest. Puy, Pelvoux, Serre Che, Mont Genevre of een van de secrets. Zeker geen suffe gebieden, maar in de schaduw van La Grave... Ach, je snapt ons wel. Daarnaast dicteert het weer natuurlijk ook een trip als deze en op grond daarvan maken we beslissingen waar te gaan rijden.

We hebben gekozen voor de rustige periode begin februari en dus voor de krokusvakanties. De kans is groot dat de grote afdalingen in de regel dan op zijn best zijn en er ook nog wat verse sneeuw kan vallen. Er is plek voor maximaal 5 deelnemers en daardoor is er maximaal aandacht voor veiligheid en is de groep klein genoeg om veel meters te kunnen maken.

Drie dagen lang, klein groepje, Van donderdagavond 7 februari tot zondagmiddag 10 februari en vol = vol.

Met the best bedoelen we natuurlijk La Grave. Gelegen aan de voet van La Meije is dit skiresort geen skiresort. Eén lift naar 3200 meter, een defecte sleper op de gletsjer, 2 pistes en voor de rest ongerepte natuur. Afdalingen tot 2000 hogtemeters zijn heel normaal, de mooiste couloirs van misschien wel de gehele Alpen en dat alles in een omgeving die je doet realiseren dat je leeft.
La Grave krijgt niet voor niets de volle 5 sterren op wePowder. Het is een gebied als geen ander. De afgelopen jaren kwam het team van wePowder op verkenning en er was direct direct een klik. Zowel met het gebied als met Martijn Schell en zijn collega's.
En toen het team van wePowder vroeg 'Volgend jaar weer?'... was het antwoord direct ja!
Bij te hoog lawinegevaar in La Grave of een gesloten lift gaan we freeriden in Sestiëre-Montgenèvre of Serre Chevalier.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.