Vroege Vogels

Lang weekend freeriden in December

Periode


Week 49 09 December - 12 December 2021
Compleet
Week 50 16 December - 19 December 2021
Compleet
Week 50 16 December - 19 December 2021
Compleet

Specificaties

Prijs:
€690,-

Inclusief:

. 3 dagen berggids
. 3 dagen hotel** half-pension
. organisatiekosten

Exclusief:

. skiliftkaartjes
. lunch en drankjes

Groepsgrootte:

. 5 tot 6 deelnemers per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

West- of Zuidalpen Roadtrip
Om het maximale uit je trip te halen is er gekozen voor twee keer een 3-daagse reis, net voordat de kerstdrukte op gang komt. Het eerste weekend van donderdagavond 9 december tot zondagavond 12 december. Het tweede weekend van donderdagavond 16 december tot zondagavond 19 december. Martijn en zijn collega's je het beste zien van de Zuid en of de Westalpen waar op dat moment meer dan voldoende verse sneeuw ligt om te kunnen genieten van de eerste off-piste. 

Met 'the best' bedoelen we natuurlijk de op dat moment beste omstandigheden want aan het begin van het seizoen ligt niet overal nog voldoende basis of verse sneeuw. Tijdens het eerste weekend is de keuze nog wat beperkt in de skigebieden omdat lang niet alles nog geopend is. Denk aan Tignes-Val d'Isère, les trois vallées, les quantre vallées in Zwitserland of, als de mooie sneeuw in de Via Lattea is , Sestriere en Montgenèvre in combinatie met wat korte hikes. Het tweede weekend vlak voor kerst biedt veel meer opties. Dan kunnen we ook naar de kleine juweeltjes van de zuid en of westalpen gaan en de echte secrets opzoeken. Als je een splitboard hebt of ski's met toerbindingen dan biedt dat meer opties op een stuk te gaan klimmen om grootser terrein te bereiken.

De maximale groepsgrootte is 6 deelnemers per gids en er is plek voor maximaal 2 groepjes in het weekend van 16-19 december. Bij het weekend Vroege Vogels zijn snowboarders, net als skiërs meer dan van harte welkom. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden om de boarders bij elkaar in de groep te laten rijden.

Covid-veilig op reis met PowderGuides? Kijk voor een toelichting bij FAQ.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.