Hooggebergtecursus

In samenwerking met het Snow Safety Center

Periode


Week 53 01 January - 08 January 2021
Compleet

Specificaties

Prijs:
€900,-

Inclusief:

. 5 dagen berggids
. 5 dagen halfpension hotel
. huur gletsjermateriaal
. organisatiekosten

Exclusief:

. transfers
. skiliftkaart, circa € 50,- per dagkaart
. lunch en drankjes

Groepsgrootte:

. 5 deelnemers per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

De cursus der cursussen zegt men! Een omgeving van absoluut hooggebergte. Befaamde en spectaculaire afdalingen in het legendarische la Grave. Deze Hooggebergte cursus wordt in samenwerking georganiseerd met het Snow Safety Center.

Boven de boomgrens en in gevaarlijk en soms zeer steil terrein wachten nieuwe uitdagingen. Gletsjers met hun verraderlijke spleten. Moeilijk toegankelijke couloirs. En korte beklimmingen zijn soms nodig om het witte goud te kunnen delven.
In deze cursus leer je alle noodzakelijke technieken en tactieken om te overleven in het hooggebergte. Groepsorganisatie op gletsjers. Routekeuze en stopplaatsen. Waar kan ik spleten verwachten en waar niet? Het uitvoeren van spleetreddingen. Afdalen aan het touw voor als er mist is op de gletsjer of als de sneeuwbruggen niet betrouwbaar zijn. Maar ook de toegang tot couloirs, die soms heel lastig kan zijn. Hoe kun je dan snel en eenvoudig iemand zekeren? En hoe kun je abseilen met ski- of snowboardmateriaal? Hoe bouw je zekeringspunten in de sneeuw? En wat te denken van stoptechnieken voor als je valt in steil terrein?
We leren je zo eenvoudige mogelijke technieken, dus voorkennis van touwtechnieken is niet nodig. Daarom maken we ook gebruik van de modernste reddingsmaterialen.
Wat er verder op het programma staat? Supervette en lange afdalingen!!

Tijdens deze vijfdaagse cursus verblijven we in Hotel Edelweiss La Grave. Dit hotel is voorzien van een sauna, jacuzzi en een gezellige bar om tijdens de avonden heerlijk na te praten en genieten van de belevenissen tijdens de dag.

Minimaal Lawine I praktijk van het Snow Safety Center gevolgd hebben met een positief advies.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.