PRIVE Arrangement

Dé mogelijkheid om een droomtocht te verwezenlijken.

Periode


Week 05 30 January - 05 February 2022
Compleet

Specificaties

Prijs:
€,-

Het dagtarief van de gidsen die aangesloten zijn bij PowderGuides bedraagt van €400,- tot €550,- afhankelijk van welke locatie in de Alpen.

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van privé arrangementen geheel naar jouw wens en ideeën. Een tocht of vakantie wordt dan in goed overleg samengesteld. Maatwerk biedt zo de mogelijkheid om een droomtocht te verwezenlijken door onder een ontspannen atmosfeer met je privé gids een top te beklimmen of om bijvoorbeeld met een eigen vriendenclubje een week op pad te gaan.

Zeker nu, anno 2020-2021, biedt maatwerk misschien wel de ideale oplossing om tijdens de pandemie met nog meer vertrouwen op reis te gaan. Samen kijken we waar we zo veilig mogelijk naartoe kunnen reizen en kunnen verblijven. Vrijblijvend denken we met je mee om een freeride, splitboard, toerski-trip of beklimming vorm te geven.

Dat kan al vanaf een twee daagse als de gids ter plaatsen is. Langere trips, vanaf 4 dagen zijn mogelijk waar ook in de Alpen. Privé met je gezin, wat vrienden of misschien gewoon alleen.

Te denken valt aan bijvoorbeeld:

Haute Route van Chamonix naar Zermatt.
Deze beroemde doorsteek op toerski’s neemt 6 tot 8 dagen in beslag en is geschikt voor een groepsgrootte van 3 tot 5 deelnemers per gids, afhankelijk van de ervaring van de deelnemer en variant op de tocht. De haute route is mogelijk van half maart tot begin mei. (niveau C)

De beklimming van de Mont Blanc op ski’s in het voorjaar.
De Mont Blanc op ski’s kan alleen nadat u voldoende geacclimatiseerd bent en de condities op de berg correct zijn. Zowel de beklimming als mede de afdaling vergt een zeer goed uithoudingsvermogen en de deelnemer dient ervaring te hebben met het lopen op stijgijzers. Het spreekt voor zich dat u over toerski ervaring en goede off-piste techniek beschikt. (niveau C)

Een toerskireis naar Spitsbergen.
Ook is PowderGuides gespecialiseerd in het organiseren van een toerskireis op maat naar bijvoorbeeld de archipel van Svalbard. Vanuit de nederzettingen Barentzburg, Piramiden of heel afgelegen, de Atomfjella in het hoge noorden. Het filmpje bij de reis naar Groenland geeft een impressie van de omstandigheden en mogelijkheden op Spitsbergen. (niveau C)

Een dag of weekend freeriden in de skistations van les Hautes Alpes
Bent u op wintersportvakantie en wilt u bijvoorbeeld voor 1 of 2 dagen een paar mooie freeride afdalingen maken in één van de skistations van de Hautes Alpes dan is dat eventueel mogelijk.

Verder kunt u ons benaderen voor onder andere:

  • Met een privégroepje één van onze reguliere reizen boeken of elders op uw eigen locatie
  • Met de familie en kinderen met een berggids op pad.
  • Multiwinterport activiteiten zoals een arrangement met ijsklimmen, toerskiën, freeride, sneeuwschoenwandelen, hondensledetocht

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.