Start Me Up

Bijscholing op de Pitztaler gletjer.

Periode


Week 46 18 November - 21 November 2021
Beschikbaar
Week 48 02 December - 05 December 2021
Beschikbaar

Specificaties

Prijs:
€690,-

Inclusief:

. 3 dagen berggids
. 3 dagen hotel*** half-pension, op basis van een tweepersoons-kamer
. organisatiekosten

Exclusief:

. skiliftkaartjes, circa 50 euro per dag
. lunch en drankjes

Groepsgrootte:

. 5 tot 6 deelnemers per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Het seizoen eindigde in maart abrupt door alle Covid-maatregelen. Hoe geweldig zou het zijn om juist nu het weer kan, extra vroeg dit seizoen op de ski's te staan. En niet artificieel, maar lekker ouderwets door verse sneeuw in de bergen.
We hebben gekozen voor de locatie Pitztaler gletsjer. Dit skigebied heeft twee enorme voordelen ten opzichte van de gebieden die in Oostenrijk ook al vroeg open zijn zoals Hintertux, Oetztalergletjer of Stubai. A: het is hier in het voorseizoen rustig en B: het terrein is interessant voor met name de typische PowderGuides klant. Bovendien overnachten we in een comfortabel hotel met sauna direct onder de funiculaire. Tijdens dit lange weekend dus geen tijdsverspilling om een stukje naar het skigebied te hoeven rijden.

Wolfgang spijkert je als rasperfectionist de skitechniek bij. Even terug naar de basis op de piste, maar ook door de off-piste. Mogelijk maken we een korte skitoer richting een van de hoge vergletsjerde toppen direct bij het skigebied. Maar afdalingsplezier en een lekker zetje in ons zelfvertrouwen staat op de voorgrond.
Ook gaan we even oefenen met de lawinepieps om alles weer up to date te hebben voor het winterseizoen. Kortom, een uitstekende seizoenstart in een sneeuwzeker skigebied.

Het hotel, met prima keuken, klein, maar fijne wellness en ruime slaapkamers zorgt voor de noodzakelijke ontspanning. In onze ogen belangrijk zodat je na drie dagen training veilig de rit huiswaarts kunt maken. Mandarfen in het Pitztal ligt op minder dan 10 uur rijden van Utrecht. We treffen je op donderdagavond in het hotel en sluiten het weekend af op zondagmiddag. Je bent vrij om zelf te bepalen wanneer je stopt op zondag.

In het weekend van begin december gaan ook de liften van het naastgelegen Rifflsee draaien. Daarmee hebben we iets meer keuze, met name tijdens sneeuwval en dus slechter zicht. Als dat al nodig is, want je leert ook beter skiën op een veilig gemarkeerde piste ver boven de boomgrens.

Covid-veilig op reis met PowderGuides? Kijk voor een toelichting bij FAQ.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.