SnowBoard Exclusive

Gevorderde techniekcursus boarden waar off-piste en back-country volledig centraal staan.

Periode


Week 53 01 January - 08 January 2021
Compleet

Specificaties

Prijs:
€920,-

Inclusief:

. 5 dagen berggids
. 6 dagen halfpension in een gîte inclusief drankjes
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:
. lunches en drankjes 
. skiliftkaarten tussen € 20,- tot € 42,- per dag
. lokaal transport naar een skigebied

Groepsgrootte:

. minimaal 5 tot maximaal 6 deelnemers per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Snowboarding verder buiten de piste! Afwisselend snelle, lange en wendbare korte bochten door de geruisloze sneeuw. Tijdens deze cursus leer je technisch nog beter te freeriden. Intensieve snowboardtechniek en training met lawinepieps komen de eerste dagen aan bod. We surfen elke dag in een ander, mooi skigebied van de Écrins of de Queyras. Bijvoorbeeld de rustige gebieden van Monte di Luna of Saint Véran. Of de grotere gebieden zoals Serre Chevalier of Vars-Risoul. Hier hebben we alle vrijheid en de rust om ons te concentreren op het perfectioneren van de techniek. We oefenen in verschillende sneeuwsoorten, want niet elke dag in de winter heeft de off-piste skiër & boarder de lichtste poedersneeuw voor het uitkiezen. Soms ligt er een lastige traverse of verspoort terrein op je pad. Af en toe duiken we de piste weer op om te werken aan de basishouding die essentieel is voor een stabiele techniek of trainen we in de buckels voor balans en anticipatie op het terrein. Elke dag zullen we off-piste gaan en dat gedurende de week intensiveren. Ook hoort daar een hike vanuit een skigebied bij om de rust en verlatenheid van het freeriden te ervaren.

We zullen tijdens deze freeridecursus die uitsluitend centraal staat voor de boarder, naast zo af en toe een korte bootback ook aandacht gaan besteden aan het het lopen op de stijgvellen met een spitboard. Dat doen we vanuit een skigebied. Iedereen heeft de ervaring dat het in mum van tijd na sneeuwval verspoort is binnen het skidomein. Het verscholen terrein lonkt en is vaak pas na een hike bereikbaar. Ontspannen en degelijk opgebouwd leer je een aantal technieken van het splitboarden. Spooraanleg, kickturn, tochtenplanning, terreininschatting en beoordeling van gevaren komen daarbij aan bod.

Je kunt tijdens deze cursus je eigen snowboard gebruiken voor de dagen dat we niet gaan splitboarden. Een normaal shape en sidecut board met wat meer float zoals een rocker nose en camber tussen de bindingen helpt daarbij om efficiënt en vooral beter te leren surfen in de off-piste. Als je zelf niet in het bezit bent van een splitboard, dan kun je deze voor 1 of 2 dagen lokaal huren of in Nederland huren voor de hele week. Een goed splitboard huur je voor circa €50,- per dag.

Dit is een ideale cursus voor snowboarders die hun techniek willen verbeteren in alle soorten sneeuw, maar is tevens ook geschikt voor zeer ervaren boarders die op alle pistes parallel en op tempo kunnen afdalen. Je wordt begeleidt door een expert snowboarder en berggids uit ons team.

Naast de praktische lessen vertellen we ook graag over de theorie zoals de basis van de lawinekunde en hoe je de sneeuwsoorten kunnen herkennen. Kortom een complete techniekcursus met het doel om in de toekomst te kunnen genieten van al die mooie poedersneeuw.
Tijdens deze freeride techniekcursus verblijven we in Chalet Alpelune in Puy St. Vincent

Ben je de Wepowder Academy aan het volgen en wil je het geleerde in de praktijk brengen? De gidsen bij PowderGuides zullen in gaan op de behandelde stof uit de theorie en dit vertalen naar de praktijk gedurende deze cursus.
Deze Freeride cursus is tevens een geschikte techniektraining voor als je de SnowSafety cursussen wilt gaan volgen.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.