Groenland Oostkust

Toerski Expeditie naar vergletsjerde toppen boven de poolzee

Periode


Week 16 16 April - 25 April 2022
Beschikbaar

Specificaties

Prijs:
€3950,-

Inclusief:
. 10 dagen berggids
. 9 dagen volpension in hutten
. 2 dagen hotel*** in Reykjavik op basis van logies en ontbijt
. transfers tussen de luchthavens op IJsland
. alle transfers op Groenland zoals boottocht / sneeuwscooters
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde ) en gletsjermateriaal
. organisatiekosten
. satphone en geweer voor veiligheid

Exclusief:
. vlucht van Reykjavik naar Groenland, vanaf € 1000,-
. vlucht van Amsterdam naar Reykjavik, circa € 350,-
. warme slaapzak, -15º
. diner in Reykjavik, lunch, alcohol

Groepsgrootte:
. 4 deelnemers per gids
er kan afgeweken worden van de groepsgrootte. Bij minder deelnemers komt er een toeslag bij.

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

De Groenlandse oostkust. In de lente en daarmee ook de start van het seizoen der poolreizigers is de kans groter dat we heerlijke poeder gaan skiën. Bovendien zien we dan nog mogelijk het bijzondere noorderlicht die de poolnacht belicht. Vanuit 3 verschillende locaties; onze eigen lodge in Kuummiut, een berghut boven de Tinsulâq inlet en een tentenkampje als optie op de Karâle gletsjer staan er negen dagen tot onze beschikking om toerskitochten te maken. Een hondensledetocht, ijsvissen in het fjord of een boottocht tussen de ijsschotsen om zeehonden te spotten hoort daarnaast ook tot de mogelijkheden. Kortom een complete reis voor doorgewinterde avonturiers.

We vliegen via IJsland naar Groenland. Dat is al een reis op zich want na een overnachting in de binnenstad van Reykjavik nemen we de volgende ochtend het kleine toestel om in anderhalf uur de oversteek te wagen naar de landingstip op Kulusuk. Vanuit het vliegtuigje kijken we neer op het storis (pakijs) en de hoge pieken aan de kust. We worden opgehaald door Sigi met de sneeuwscooter die ons naar de kleine motorboot brengt voor de vaart over het immense Angmassalik fjord. Na 3 uur varen komen we in Kuummiut aan. Hier zullen we in de middag nog een kleine toerskitocht gaan maken boven het dorp. Ons huisje is knus, maar primitief met 2 kleine slaapkamers en een emmer als wc. Drinkwater halen we buiten, er is maar 1 badhuis en een kleine supermarkt voor het hele dorp. De inuits leven hier allemaal nog relatief primitief, maar de betoverende ligging aan het fjord met haar vergletsjerde bergen doet je verder niet snel verlangen naar meer luxe. Nauwelijks van de eerste indrukken bekomen zullen we de volgende morgen een tweede toerskitocht maken vanuit het dorp. De toppen reizen hier tot achthonderd meter omhoog en vanaf de besneeuwde flanken kunnen het landschap goed op ons in te laten werken. De derde dag op Groenland gaan we met de sneeuwscooter verder langs de kust. Aan de oever maken we kans om ijsberen of zeehonden te spotten en dat maakt toch wel duidelijk dat we in een compleet andere wereld zitten dan de Alpen. We rijden 30 km noordwaarts, in ongeveer 4 uur naar een berghut. Comfortabel met een goede kachel en een keuken. Reusachtige gletsjers en bergen tot 1500 meter boven zee domineren dit gebied. Hier zullen we een paar dagen blijven en als optie kunnen we nog dieper de bergen in om een tentenkampje te installeren hoog op de Karâle gletsjer. De temperatuur schommelt 's nachts rond de vijftien graden onder nul dus we zullen onze warme slaapzak nodig hebben om behaaglijk te slapen en ook hier koken we ons eigen potje. Vanaf de Karâle gletsjer maken we nog eens 2 uitdagende dagtochten in optioneel steil, maar zeker vergletsjerd alpien terrein met als beloning een wijds uitzicht over dit deel van Groenland en heerlijke afdalingen door vaak goede sneeuw. Voordat we weer het vliegtuig terugnemen naar IJsland nemen we zeker nog de tijd om er met de hondenslee erop uit te trekken of de hengel uit te werpen voor een vette vis.

Hier zijn we poolreizigers en verkennen de overweldigende oostkust per toerski.
Bekijk impressie beelden van 2018 hier

Pas op! Omdat er alleen op zicht gevlogen kan worden op Kulusuk dienen we rekening te houden met mogelijk één of zelfs meerdere dagen vertraging van en naar Groenland. In verband met de complexiteit van de organisatie is de sluitingsdatum 2 maanden voor aanvang van de reis. Het kan zijn, bij het boeken van de vlucht dat we 1 dag eerder zullen vertrekken ivm onvoldoende plaats in het kleine toestel

Ook is PowderGuides gespecialiseerd in het organiseren van een toerskireis op maat naar bijvoorbeeld de archipel van Svalbard, Spitsbergen. Vanuit de nederzettingen Barentzburg, Pyramiden of heel afgelegen, de Atomfjella in het hoge noorden. Het filmpje van Svalbard geeft een impressie van de omstandigheden en mogelijkheden op Spitsbergen.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.