Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides Powder Guides

Tour de Chambeyron

Een verlaten bergstreek boven de Ubaye en het val Maira

Powder Guides

Periode


Week 11 09 March - 15 March 2024
Compleet

Specificaties

Prijs:
€1290,-

Inclusief:

. 6 dagen berggids
. 6 dagen halfpension in gîtes
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:
. lunch en drankjes

Groepsgrootte:
. 5 tot 6 deelnemers per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Tijdens deze middelzware toerskitocht van hut naar hut verkennen we de ruige bergen in de grensstreek van de Alpes Haute-Provence en de Piemonte. We spreken hier al van de Alp Maritime. Dit deel van de Zuidalpen ligt onder invloed van de middellandse zee. De piepkleine dorpen van het Italiaanse val Maira en de vallei van de haute Ubaye hebben hier hun authenticiteit behouden. Deze streek, de dunst bevolkte van de Alpen, kenmerkt zich door spitse toppen met in de dalen lariks- en berkenbossen. De handvol dorpjes in de Ubaye en het val Maira tellen maar een paar honderd inwoners. Een geïsoleerd massief wat een tocht per ski’s extra bijzonder maakt.

We starten de zesdaagse skitoer in het franse gehuchtje Larche waar we snel Italië bereiken via de col de Ruburent. Hier overnachten we in het dorpje Chialvetta. Op maandag maken we een mooie dagtocht in de schilderachtige vallei naar de Passo del Escallon waar de rotsen steil omhoog reizen. Campo Base nabij Chiappera is de volgende etappe en ligt boven het val Maira. De vierde dag beklimmen we bij goede omstandigheden de colle di Ciaslaras. Anders klimmen we naar de minder steile en gemoedelijke col de Mary en dalen we af naar Maljasset aan de rivier de Ubaye.
Op de voorlaatste dag doen we het wat rustiger aan. Voor de liefhebbers maken we in de ochtend een tocht van 5 uur rondom de spitse Aiguille Pierre André waar dikwijls sporen van de wolf in de sneeuw staan afgedrukt. Met onze eigen voeten in de beek en een ijskoud lokaal gebrouwen pilsje genieten we s’ middags van de mooie omgeving rondom la Cure in Maljasset. Op onze laatste dag worden we in alle vroegte naar Fouillouse gebracht met de jeep, 11 km verderop. Onderlangs de steile kalkwanden van de Chambeyron skiën we via vroegere militaire bolwerken uit de eerste wereldoorlog. Over de col de Mallamort, of via de col de Stroppia en Portiola dalen we af naar het startpunt van de zesdaagse tocht; Larche.

De dagetappes beslaan zo’n 4 uur klimmen en 2 uur dalen. Met een gemiddelde van 1000 tot maximaal 1200 hoogte- en daalmeters per dag. De tocht om de Chambeyron is iets technischer dan de tocht om de Mont Thabor en onze aangepaste haute route du Queyras. Voor deze tocht is geen technische alpiene uitrusting vereist zoals een pickel en gletsjergordel.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.