Valle d'Aosta

Freeride Courmayeur - La Thuile - Chamonix

Periode


Week 09 23 February - 29 February 2020
Compleet
Week 14 29 March - 04 April 2020
Beschikbaar

Specificaties

Prijs:
€890,-

Inclusief:
. 5 dagen berggids
. 6 overnachtingen in een Albergo op basis van logies en ontbijt
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde ) en gletsjermateriaal
. organisatiekosten

Exclusief:
. diner, lunches en drankjes
. skiliftkaartjes, circa € 45,- per dagkaart

Groepsgrootte:
. 5 deelnemers per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Big Mountain in de Alpen? Freeriden in terrein dat zo groots is dat je meer dan eens per dag een eerste skispoor door maagdelijke sneeuw zet. Deze freeridegebieden zijn schaars geworden in een gebied tussen drukbezochte gebieden als Verbier met les trois vallées en Chamonix. Toch vind je ze nog en wel. Aan de zuidelijke kant van de 'hoge' bergkam, boven de Italiaanse Aostavallei, rijden we Big Mountain met andere woorden; hellingen van de buitencategorie. Een uitstekende off-piste techniek is dan ook noodzakelijk.

Ook mogen we de primaire levensbehoefte juist niet hier uit het oog verliezen. Onze uitvalbasis is Courmayeur en heeft vele gezichten: stijlvol bergdorp met designboetieks en eerste klasse restaurants. Wijnbarretjes of koffiehuizen met rondslingerende kranten waar de guida alpina samen met de maestro di sci zijn espresso of straffe grappa dringt. Zoals de Italianen dat zo goed kunnen, genieten we van uitstekend eten en valle d'Aoste wijnen. Gunstig ligt het sfeervolle hotel met sauna op een steenworp afstand van de gondel die ons snel naar het 3460 meter hoge Punta Helbrunner brengt. Een klein station waar alleen 'echte' freeriders komen. Niet voor niets want hier vinden we een keur aan steile gletsjerafdalingen onder de witte gigant, de Monte Bianco. De Glacier Noir, Toul of Vallée Blanche zijn fameuze afdalingen van wereldklasse. Het skigebied boven het rustieke dorp Courmayeur biedt voor ieder wat wils. Met de 4 couloirs naar het val Veny. De niet te steile vallei d'Arp of gewoon prachtig skiën tussen de lariksbomen binnen het domein is puur genieten. Ook bezoeken we een dag La Thuile en het beroemde franse Chamonix waar we in het skigebied van Les Grand Montets fantastische runs zullen maken. De groepsgrootte is begrenst tot vijf deelnemers per gids i.v.m de optie tot gletsjerafdalingen
De combinatie van uitdagend freeriden en fantastisch eten te midden van reusachtige bergen kan niet beter verwoord worden als ..... 'Big Mountain'

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.