Helvetica

Off-Piste Skisafari in Graubünden

Periode


Week 10 03 March - 09 March 2019
Geannuleerd

Specificaties

Prijs:
€1395,-

Inclusief:

. 5 dagen berggids
. 6 dagen halfpension in hotels of hutten
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:

. trein- en bustickets, totaal circa € 50,- per persoon
. skiliftkaart, tussen de € 40,- en € 65,- per dagkaart
. lunch en drankjes

Groepsgrootte:

. 5 tot 6 deelnemers per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Dit is ons skiplus programma waarbij we gebruik maken van een strak georganiseerd net aan kabelbanen, de trein en de bus. Zo af en toe zullen we ook een stuk tot een uur gaan toerskiën. We maken geen gebruik van de auto tijdens deze freeride reis.
Hier in het oosten van Zwitserland zullen we daarbij zoveel mogelijk de mooiste afdalingen per skigebied aandoen. Het is bekend dat Zwitserland een stuk duurder is dan Italië of Frankrijk, maar daardoor blijven veel toeristen weg en hebben we in skigebieden de hellingen meer voor het uitkiezen. We overnachten in sfeervolle berghutten en hotels. Af en toe lopen we een stuk tot een uur met de stijgvellen uit het skigebied om een geweldige helling vol poeder te kunnen bereiken. Een reis voor de echte skimetervreter dus!

De tocht gaat van start in Churwalden waar we elkaar op zondagavond zullen treffen. Op maandag nemen we in alle vroegte de bus naar Chur en trein naar het even verderop gelegen Klosters. We geven onze hotelbagage snel af in het hotel voor de komende nacht en springen op de ski’s voor onze eerste bochten in het gebied van Madrisa. Rond het middaguur klimmen we in een half uur met de vellen naar het Gafierjoch. Nu staan we op de grens met Oostenrijk en dalen verder off-piste naar Gargellen. Na de late lunch in dit skigebied klimmen we in met de vellen terug naar Zwitserland en komen na een lange off-piste helling uit in het dorpje St. Antoniën. De bus en trein brengen ons comfortabel terug naar Klosters. Dinsdag zetten we de hotelbagage op de trein terug naar Chur en met een klein beetje extra bagage in onze rugzak trekken we er voor de aankomende drie dagen op uit. De berghut Alte Schwendi is ons derde onderkomen hoog in de bergen, maar voor we daar zijn skiën we de hele dag in het immense skigebied van Klosers-Davos. We overnachten hier met zijn allen op een gezellig dortoir na genoten te hebben van een overheerlijke kaasfondue. De volgende dag stappen we direct de ski's op en dalen af naar Schifer. Via een paar mooie off-piste hellingen gaan we naar Davos en dalen af aan de achterzijde van de Jacobshorn naar Teufi. Beroemd om zijn taarten en rösti mit speck. In de middag nemen we de bus en het bergtreintje van Parsenn en komen uit op de Weissfluhgipfel waar we in een prachtige vallei afdalen naar onze tweede berghut Heimeli. We zijn hier op een bijzondere plek midden in de bergen.
Op donderdag zetten we onze tocht per ski voort naar Langwies en Arosa om verder te kunnen skiën naar Tschiertschen. Hier zullen we de rest van de dag prachtige bosafdalingen maken en een slotrun die dag naar Churwalden. De gids haalt de hotelbagage vervolgens op van het trein station. Op vrijdag staat het skigebied van Lenzerheide op het programma. Vooral de Parpaner Rothorn biedt eerste klas hellingen, van glooiend tot steil. De freerider zal nog eens goed aan zijn trekken komen tot de allerlaatste run!

Dit is een Freeride Safari waarbij we de mooiste, niet te moeilijke off-piste afdalingen maken in het oosten van Graubünden.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.