SnowBoard Exclusive

Gevorderde techniekcursus boarden waar off-piste en back-country volledig centraal staan.

Period


Week 53 01 January - 08 January 2021
Full

Specifications

Price:
€920,-

Inclusief:

. 5 dagen berggids
. 6 dagen halfpension in een gîte inclusief drankjes
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:
. lunches en drankjes 
. skiliftkaarten tussen € 20,- tot € 42,- per dag
. lokaal transport naar een skigebied

Groepsgrootte:

. minimaal 5 tot maximaal 6 deelnemers per gids

Level

  • Descend
  • Ascend
  • Physical condition

Snowboarding verder buiten de piste! Afwisselend snelle, lange en wendbare korte bochten door de geruisloze sneeuw. Tijdens deze cursus leer je technisch nog beter te freeriden. Intensieve snowboardtechniek en training met lawinepieps komen de eerste dagen aan bod. We surfen elke dag in een ander, mooi skigebied van de Écrins of de Queyras. Bijvoorbeeld de rustige gebieden van Monte di Luna of Saint Véran. Of de grotere gebieden zoals Serre Chevalier of Vars-Risoul. Hier hebben we alle vrijheid en de rust om ons te concentreren op het perfectioneren van de techniek. We oefenen in verschillende sneeuwsoorten, want niet elke dag in de winter heeft de off-piste skiër & boarder de lichtste poedersneeuw voor het uitkiezen. Soms ligt er een lastige traverse of verspoort terrein op je pad. Af en toe duiken we de piste weer op om te werken aan de basishouding die essentieel is voor een stabiele techniek of trainen we in de buckels voor balans en anticipatie op het terrein. Elke dag zullen we off-piste gaan en dat gedurende de week intensiveren. Ook hoort daar een hike vanuit een skigebied bij om de rust en verlatenheid van het freeriden te ervaren.

We zullen tijdens deze freeridecursus die uitsluitend centraal staat voor de boarder, naast zo af en toe een korte bootback ook aandacht gaan besteden aan het het lopen op de stijgvellen met een spitboard. Dat doen we vanuit een skigebied. Iedereen heeft de ervaring dat het in mum van tijd na sneeuwval verspoort is binnen het skidomein. Het verscholen terrein lonkt en is vaak pas na een hike bereikbaar. Ontspannen en degelijk opgebouwd leer je een aantal technieken van het splitboarden. Spooraanleg, kickturn, tochtenplanning, terreininschatting en beoordeling van gevaren komen daarbij aan bod.

Je kunt tijdens deze cursus je eigen snowboard gebruiken voor de dagen dat we niet gaan splitboarden. Een normaal shape en sidecut board met wat meer float zoals een rocker nose en camber tussen de bindingen helpt daarbij om efficiënt en vooral beter te leren surfen in de off-piste. Als je zelf niet in het bezit bent van een splitboard, dan kun je deze voor 1 of 2 dagen lokaal huren of in Nederland huren voor de hele week. Een goed splitboard huur je voor circa €50,- per dag.

Dit is een ideale cursus voor snowboarders die hun techniek willen verbeteren in alle soorten sneeuw, maar is tevens ook geschikt voor zeer ervaren boarders die op alle pistes parallel en op tempo kunnen afdalen. Je wordt begeleidt door een expert snowboarder en berggids uit ons team.

Naast de praktische lessen vertellen we ook graag over de theorie zoals de basis van de lawinekunde en hoe je de sneeuwsoorten kunnen herkennen. Kortom een complete techniekcursus met het doel om in de toekomst te kunnen genieten van al die mooie poedersneeuw.
Tijdens deze freeride techniekcursus verblijven we in Chalet Alpelune in Puy St. Vincent

Ben je de Wepowder Academy aan het volgen en wil je het geleerde in de praktijk brengen? De gidsen bij PowderGuides zullen in gaan op de behandelde stof uit de theorie en dit vertalen naar de praktijk gedurende deze cursus.
Deze Freeride cursus is tevens een geschikte techniektraining voor als je de SnowSafety cursussen wilt gaan volgen.

A travel insurance covering mountaineering and/or alpine activities is compulsory. This insurance must cover all levels of avalanche conditions guided by a UIAGM mountain guide. Please note that some insurances do not cover back-country skiing. A travel insurance covering mountaineering and/or alpine activities is compulsory. Please send us your insurance details as soon as possible.

Vegetarian

Type

High quality

Our maximum group size is 6 people per guide and in rougher, more exposed alpine terrain, this number will be decrease even more. This allows us to make no concessions on quality or safety, and to give every guest enough personal space and attention to improve.

Experience

PowderGuides consists a team of international certified mountain guides with each 1000plus hours of expertise in the immense terrain. With no lost of enthusiasm they will improve your skills of freeriding and touring very fast, but they are also involved in professional training. And this last point makes them up to date on every latest trick in the profession.

Languages

All the guides speak several languages as French, German and English. If you have any question about your trip you can contact us by phone in the office or send us an email in English, French or Dutch.

FAQ

What can we do for you? Although you’ll find many explanations on our Frequently Asked Questions page below. Please use the inquiry form via the contact page for customer support and service, general and specific inquires for any help.